Skip to main content

VIDEO Fermierii continuă protestul cu tractoare în centrul Timișoarei! În boxe răsună Imnul Național dar și melodii precum ”România trezește-te!”

O nouă zi de protest la Timișoara! Fermierii sunt încă de joi seara în centrul orașului unde își strigă nemulțumirile.

În toată țara, fermierii au pornit o serie de proteste și au blocat drumuri cu tractorarele și ultilajele, care au circulat cu viteză redusă. La Timișoara au obținut autorizație de la Primărie să protesteze chiar în centrul orașului. Aici au venit cu tractoare, pancarte și steaguri, dar și boxe în care răsune Imnul României sau melodii cu mesaje puternice precum ”România trezește-te!”.

Fermierii sunt revoltați din cauza scumpirii RCA şi a carburanților, dar și din cauza costurilor ridicate ale creditelor agricole, de întârzierile în plata drepturilor lor legale și de nivelul redus al subvențiilor.

Diferențele semnificative, de până la trei sau patru ori mai mici decât în Ungaria, Olanda sau Slovenia, și la jumătate față de cele din Bulgaria sau Austria, afectează competitivitatea agricultorilor români pe piața internațională.

Fermierii români spun că nu pot concura nici pe piața națională cu importurile subvenționate, care sunt vândute la prețuri mult mai scăzute și inaccesibile pentru ei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.