Skip to main content

Video: Cum arată noul proiect pentru reconfigurarea Pieţei Mocioni din Timişoara? Laţcău spune că modificările ţin cont de sugestiile locuitorilor din zonă

Zone de loisir şi de promenadă, trotuarele mai largi, piste de biciclete și spații verzi. Toate acestea fac parte din proiectul de regenerare a Pieţei Mocioni.

Însă, la prima dezbatere publică, locuitorii din zonă şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la anumite aspect, astfel că proiectul a fost modificat.

Varianta modificată va fi supusă consultării publice, joi, începând cu ora 17:00. în sala de festivități „Preot Ioan Imbroane” a Parohiei Iosefin.

“Sunt mai multe lucruri pe care le-au cerut cetăţenii. Un prim aspect era legat de accesul la biserică. Având în vedere că sensul giratoriu din Piaţa Mocioni va dispărea, accesul la biserică ar fi mai dificil. Propunerea pe care o avem, desigură că va trebui să fie aprobată şi de Poliţia Rutieră, este de a se permite să se vireze la stângă, după biserică. Cum şi profilul străzii se va schimba, de la două benzi pe sens va rămâne una, accesul la stânga nu va fi complicat. Au mai fost găsite câteva locuri de parcare, în anumite zone, s-a introdus staţia de taxi exact în zona în acre este şi acum şi am crescut densitatea de arbori şi de vegetaţie”, a explicat viceprimarul Ruben Laţcău.

O altă nemulţumire, mai ales a şoferilor, este desfiinţarea unei benzi de circulaţie pentru maşini.

Aceasta însă rămâne fără rezolvare, pentru că Primăria vrea ca una dintre benzi să fie destinată exlusiv transportului public, care astfel să devină mai eficient şi, implicit, mai atractiv.

“În momentul în care te vei urca în autobuz în Calea Şagului, pe Ana Ipătescu, sau chiar mai departe, lână mall, în zona Steaua, iar autobuzul va face, până în centrul Timişoarei, 15-20 de minute, transportul public va deveni, pentru toată lumea, o variantă de dorit”, mai spune Laţcău.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.