Skip to main content

Video: Cum arată noul proiect pentru reconfigurarea Pieţei Mocioni din Timişoara? Laţcău spune că modificările ţin cont de sugestiile locuitorilor din zonă

Zone de loisir şi de promenadă, trotuarele mai largi, piste de biciclete și spații verzi. Toate acestea fac parte din proiectul de regenerare a Pieţei Mocioni.

Însă, la prima dezbatere publică, locuitorii din zonă şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la anumite aspect, astfel că proiectul a fost modificat.

Varianta modificată va fi supusă consultării publice, joi, începând cu ora 17:00. în sala de festivități „Preot Ioan Imbroane” a Parohiei Iosefin.

“Sunt mai multe lucruri pe care le-au cerut cetăţenii. Un prim aspect era legat de accesul la biserică. Având în vedere că sensul giratoriu din Piaţa Mocioni va dispărea, accesul la biserică ar fi mai dificil. Propunerea pe care o avem, desigură că va trebui să fie aprobată şi de Poliţia Rutieră, este de a se permite să se vireze la stângă, după biserică. Cum şi profilul străzii se va schimba, de la două benzi pe sens va rămâne una, accesul la stânga nu va fi complicat. Au mai fost găsite câteva locuri de parcare, în anumite zone, s-a introdus staţia de taxi exact în zona în acre este şi acum şi am crescut densitatea de arbori şi de vegetaţie”, a explicat viceprimarul Ruben Laţcău.

O altă nemulţumire, mai ales a şoferilor, este desfiinţarea unei benzi de circulaţie pentru maşini.

Aceasta însă rămâne fără rezolvare, pentru că Primăria vrea ca una dintre benzi să fie destinată exlusiv transportului public, care astfel să devină mai eficient şi, implicit, mai atractiv.

“În momentul în care te vei urca în autobuz în Calea Şagului, pe Ana Ipătescu, sau chiar mai departe, lână mall, în zona Steaua, iar autobuzul va face, până în centrul Timişoarei, 15-20 de minute, transportul public va deveni, pentru toată lumea, o variantă de dorit”, mai spune Laţcău.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.

Cursuri de prim ajutor, în şcolile din Timişoara! 30 de licee şi şcoli gimnaziale s-au înscris deja în proiect

Astăzi, la Timişoara, Inspectoratul Şcolar, Primăria şi Inspectoratul pentru Situaţiide Urgenţă au semnat un protocol de colaborare pentru pregătirea elevilor de a face față unor posibile situații de risc sau de urgență.