Skip to main content

Video: Clipe sfâşietoare, la Maternitatea Bega, unde coronavirusul a despărţi mămicile de pruncii pe care abia i-au adus pe lume

Paște Fericit!

Minunile există şi sunt mult mai aproape decât credem, iar una dintre ele este la Maternitatea Bega din Timişoara.

Aici, cadrele medicale sunt adevăraţi îngeri păzitori pentru bebeluşii şi mămicile care au contractat temutul coronavirus.

CITEŞTE ŞI: Cea mai neagră zi din România! S-a înregistrat un nou record negativ de decese din cauza COVID-19

“Este vorba de mame. Multe dintre ele nu şi-au ţinut copiii în braţe. Au apucat doar la naştere să îi vadă câteva secunde, după care, ca un cuţit, ca un topor, a venit informaţia: doamnă sunteţi pozitivă. Ce a putut fi în sufletul mamelor, în momentul în care, se ştiau pe ele pozitive, departe de copii, fără să poată să îi strângă în braţe, fără să îi alăpteze, fără să pună mâna pe ei şi să afle că şi nou-născutul este pozitiv”, spune şeful Maternităţii Bega, Marius Craina.

Doctori, asistente şi infirmiere sunt cu toţii alături de pacienţii cu COVID -19.

Şi pentru că mămicile nu îşi pot vedea copii, doctorii şi asistentele au găsit soluţia să le aline suferinţa. Cu ajutorul tehnologiei, au scurtat distanţa ca să le potolească dorul.

“Am încercat să ţinem legătura cu mamele şi să le arătăm copiii pe whatsapp, să le povestim în fiecare zi, despre starea copiilor lor. O încărcătură psihologică la fel ca în această săptămână, noi ca şi neonatologi, legat de copii şi de mame, n-am mai întâlnit”, povesteşte una dintre doctoriţele de la Maternitatea Bega.

Apelurile video sunt cele mai aşteptate momente din maternitate, pentru că doar aşa mamele îşi alină durerea, îşi potolesc dorul şi uită de boala nemiloasă care le ţine separate de micuţii pe care abia i-au adus pe lume.

“Nu mi-am văzut copilul de aproape două săptămâni. Nu pot să descriu în cuvinte, ce simt. Mi-e foarte greu să îl văd doar pe cameră şi să nu-l pot ţine în braţe. Mi-e foarte greu”, mărturiseşte cu ochii plini de lacrimi, o altă mămică.

Doctori şi asistente deopotrivă, devin mame surogat. Au grijă de micuţii pacienţi, şi nu se dezlipesc de incubatoare, decât cu rândul.

CITEŞTE ŞI: Ultimul anunţ al companiei Wizzair! Când vor fi reluate zborurile de pe aeroportul din Timişoara?

“Noi suntem obişnuiţi cu toată patologia neonatală, începând de la prematurii de 700 de greame, până la cei sănătoşi, la termen, însă acum este o necunoscută. Nu ştim la ce să ne aşteptăm., astfel că stresul nostrum este maxim. Avem responsabilitatea faptului că mamele lor nu pot să îi atingă, iar noi vrem ca aceşti copii să ajungă la mamele lor sănătoşi, chiar dacă nu îi văd două săptămâni, să fim mamele lor surogat pe perioada asta, pentru că şi ele au la rândul lor, stresul lor”, spune Daniela Iacob, doctor neonatolog.

Maternitatea Bega din Timişoara a fost desemnată să se ocupe de cazurile de coronavirus, iar până acum, 3 bebeluşi şi 19 mămici şi gravide au fost internate.

Dintre acestea, 12 femei au fost declarate vindecate şi lăsate să plece acasă.

{youtube}JiS_Z4mEAEc{/youtube}

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

După ce un filmuleț în care apare vicepreședintele CJT, Alin Popoviciu, căruia Viorica de la Clejani îi cântă refrenul unei piese deocheate a devenit viral pe internet, acesta vine cu explicații publice.
Președintele PNL Timiș, Marilen Pirtea, reacționează la scandalul legat de relocarea elevilor de la Liceul Tehnic de Vest, care urmează să fie mutați în alte unități de învățământ pentru a face loc elevilor de la Colegiul „Ana Aslan”.
Aproape cinci tone de haine uzate au fost date spre reciclare, în primele două luni și jumătate de la implementarea serviciului gratuit de colectare a articolelor vestimentare, implementat de Primăria Timișoara, în parteneriat cu CVS Recycling SRL.
Mobilizare de forțe, seara trecută, în Reșița, pentru stingerea unui incendiu foarte violent, ce a cuprins un utilaj tehnologic de prelucrare a deșeurilor metalice.