Skip to main content

Video: Bătaie de joc, pe bani publici! Strada reabilitată, care se inundă la fiecare ploaie

Un proiect grandios, menit să rezolve problema infrastructurii rutiere pe 10 străzi, îi revoltă pe oamenii din Dumbrăviţa.

Este vorba despre o investiţie de 6 milioane de lei, care a fost anunţată de administraţia USR-istă a comunei ca cel mai complex proiect de infrastructură din istoria localităţii.

Proiectul prevedea lucrări de asfaltare, îngroparea rețelelor de curent și de telecomunicații, iluminat stradal, realizarea de trotuare, sistem de preluare a apelor pluviale, calmatoare de viteză și amenajarea de spații verzi cu copaci plantați, pe 10 străzi, printre care şi strada Rodiei.

Doar că lucrurile nu au mers aşa cum au sperat oamenii din zonă.

Încă de la început au fost sincope, iar acum, când lucrarea este aproape gata, strada Rodiei se inundă la fiecare ploaie.

“La aproximativ un an de la proiectarea acestei străzi s-a constat că nu s-a prezentat nimeni la liciție doarece devizul a fost greșit. S-a refăcut devizul, s-a refăcut proiectul și într-un final s-a atribuit acest proiect unui constructor care avea la momentul respectiv un singur angajat. În prezent, are patru angajați și constatăm că după mai mult de doi ani de zile proiectul a intrat în impas. Se pare că are mai multe probleme, printre care soluție greșită privind drenarea apelor pluviale. Încă de la început s-a atras atenția celor din actuala administrații că soluția nu este una bună, s-au încăpățânat, au spus că ei respectă proiectul, ei lucrează ca la carte… S-a văzut la prima ploaie cum s-a lucrat. Domnul viceprimar, cu ceva luni în urmă, undeva în vară, anunța că s-au făcut probele asfatului turnat și probele au ieșit foarte bune. Constatăm astăzi că asfaltul este complet fisurat. S-a procedat zilele trecute la spargerea, respectiv înlăturarea lui, urmând să fie turnat un alt asfalt. Este o chestiune destul de gravă, întrucât de o finanțare din bugetul local”, explică Daniel Cionca, consilier local.

Revolta oamenilor este cu atât mai mare cu cât nici nu au apucat să se bucure prea mult de investiţie.

Asfaltul a crăpat înainte ca lucrarea să fie complet finalizată iar explicaţiile primarului se rezumă la refacerea străzii, fără să spună din banii cui.

“După cum se vede, asfaltul este crăpat după doar două săptămâni. Mă doare sufletul, deoarcece am contractat un credit pe zece ani, pentru a executa doar 2,1 km de asfalt în Dumbrăvița și simt că ne batem joc de banii cetățenilor”, spune alt consilier local, Liviu Popescu.

“I-am cerut domnului primar să iasă public, să ne spună cine va suporta aceste cheltuieli, această pagubă. Nemulțumirea mea cea mai mare este că această lucrare a fost câștigată la licitație de o firmă cu doi angajați din București și cu sediul social într-o garsonieră. Am ridicat această problemă și chiar i-am spus domnului primar că sunt curiosă cum vor duce la bun sfârșit această lucrare”, spune Alina Sperlea, consilier local.

Acum, oamenii din zonă nu pot decât să aştepte o rezolvare, care pare să nu mai vină.

Răspunsuri clare, din partea primarului, nu primesc, pentru că transparenţa promisă în campanie a devenit ceva utopic.

“Vrem să știm la ce se va ajunge. Va contracta Primăria un specialist în domeniu care să vină cu soluții? Proiectantul vine cu o altă soluție? Nu știm care este stadiul lucrărilor decât ceea ce vedem. Apa pluvială după două ploi era în continuare pe asfalt. Asfaltul este de proastă calitate“, spune o femeie care locuieşte chiar pe strada Rodiei.

Şi nu sunt singurele probleme. Oamenii din zonă spun că întregul proiect este deficitar.

“Nu a fost realizat un sens giratoriu care să dea posibilitatea cetățenilor să se întoarcă. Dacă se cer cheltuieli suplimentare având în vedere că se distruge acum asfaltul cred că domnul primar ar trebui să ne răspundă, pentru că noi ca și Consiliu Local am alocat buget pentru cei 2,1 km de stradă chiar de patru ori. De la 4,5 milioane am ajuns la 7 milioane, alocări”, spune consilierul local PNL, Sorin Margău.

SC Antrepriza Construcţii Edilitare SRL din Bucureşti este o firmă de apartament abonată la contractele pe banii statului, care are în palmares contracte cu primării din zona Moldovei.

Cum a ajuns această firmă să lucreze în județul Timiș, știe doar Horia Bugarin, primar USR.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Incident grav, în urma căruia o femeie de 51 de ani, a fost rănită după ce o bucată din planșeul școlii în care victima este cadru didactic, s-a desprins și a căzut peste ea.
Tragedie, în această dimineață, când echipele de intervenție au fost solicitate să salveze un bărbat de 55 de ani, care a fost lovit de tren.
Un bărbat, însoțit de doi copii, a crezut că dă lovitura, însă a avut o mare surpriza când a descoperit că magazia din care a furat aparținea chiar unui polițist.