Skip to main content

VIDEO: Autobuzul groazei! Primarul din Dumbrăvița a cumpărat, pentru transportul școlar, o rablă abandonată, care pune în pericol viața copiilor

Un nou scandal într-una dintre cele mai bogate comune din județul Timiș și chiar din România, unde primarul a plătit aproape 100.000 de lei, pentru un autobuz care pune în pericol viața pasagerilor.

Vehiculul, achiziționat pe data de 18 mai 2023, a ajuns zilele trecute în comună și, lucrul cel mai grav, este destinat transportului școlar.

CITEȘTE ȘI: S-a dat startul distracției la District 23, cel mai mare festival din vestul României!

Autobuzul este vechi, plin de rugină, a fost ținut în condiții improprii, de când a fost scos din circulație și are multe lipsuri în ceea ce privește elementele de siguranță a pasagerilor.

“Este o adevărată bătaie de joc, dragi dumbrăviţeni! Iată ce a putut să cumpere primarul Horia Bugarin, pentru copiii acestei comunei. Cu această rablă ruginită vrea să transporte elevii. Este strigător la cer, ca cea mai bogată din judeţ să cumpere aşa ceva, să dea bani pe ceva ce alţii aruncă la fier vechi. Se vede clar că această mașină nu a mai fost folosită ani de zile, a stat părăsită. Este toată coaptă și are crescuți mușchi deasupra. Se văd și ștergătoarele că toate sunt crăpate. Tot pică de pe ea. Vreau să vă mai arăt că lipsesc prezoanele. Adică tu transporți copii fără prezoane la roți, ceea ce înseamnă că oricând roata poate să sară. În plus, totul este ruginit pe dinăuntru. Se vede și cuib de viespi care e clar că a fost făcut în ani de zile. Discurile… nici nu am mai văzut așa model. Cred că sunt din anii ’90”, spune revoltată, Alina Sperlea, consilier local în Dumbrăvița.

Sperlea amintește că problema transportului școlar a apărut în toamna anului trecut, când ea a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că elevii erau înghesuiți într-un microbuz, în drumul spre și dinspre școală.

A inițiat un proiect de hotărâre, pentru achiziția unui mijloc de transport  în care copiii să fie în siguranță, proiectul a fost adoptat, iar suma prevăzută era de 20.000 de euro.

Ulterior, suma a fost suplimentată cu încă 30.000 de euro, însă Horia Bugarin, edilul comunei, a vrut să facă economii, punând în pericol sănătatea și chiar viața elevilor.

A cumpărat un autobuz scos din uz, folosit pe vremuri, de echipa de fotbal Ripensia, unde era angajat actualul consilier personal al primarului, Cosmin Dan.

Cei doi au o relație extrem de apropiată, fiind și parteneri de afaceri, prin soția lui Horia Bugarin, într-o firmă care construiește case.

“Actualul consilier al primarului, domnul Cosmin Dan, a fost fotograful echipei Ripensia, de unde primarul nostru a cumpărat această rablă. O fi o simplă coincidenţă?”, întreabă retoric, Alina Sperlea.

Primăria a plătit pentru acest autobuz, 74.000 de lei plus TVA și, pentru a deveni funcțional al trebui să mai plătească cel puțin pe atât.

“VEHICUL TIP AUTOBUZ M3, MARCA ISUZU, Model: Q-Bus 31/Turqouise an fabricatie 2007 nr locuri 28 culoare galben combustibil motorina cilindree 5193 cmc viteza maxima constructiva 100km/ora putere maxima 128kW turatie 2600 rot/min nr axe 2 tractiune spate km- 119998”, se arată în anunțul de pe SICAP.

Video: facebook / Alina Sperlea

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.