Skip to main content

VIDEO Apariție de senzație pe Bega! O nutrie stă să fie filmată și fotografiată în toată splendoarea ei, spre deliciul trecătorilor!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Apariție inedită pe malul Begăi! O nutrie a captivat atenția trecătorilor și s-a lăsat filmată în timpul rutinei sale de zi cu zi.

Aceasta a fost zărită duminică, în apropierea pistei de biciclete, în zona Solventul din Timișoara.

Deși nutriile sunt animale seminocturne și sunt active seara și la începutul nopții sau dimineața devreme, ziua fiind mai mult în vizuini, de această dată animăluțul s-a expus în toată splendoarea lui, în mijlocul zilei, spre deliciul trecătorilor din zonă.

În mediul său natural, nutria trăiește în colonii și populează zonele din jurul lacurilor care au malurile acoperite de vegetație hidrofită și zonele din preajma apelor curgătoare. Cuiburile lor sunt reprezentate de galerii lungi de 3–5 m, care pornesc de la nivelul apei spre zonele uscate sau în desișul vegetației. Trăiesc în grupuri mici sau familii, acestea fiind compuse în mare parte dintr-un mascul și 3-5 femele cu puii lor.

Hrana nutriilor este constituită din plantele bogate în amidon și zahăr, dar sărace în celuloză, din moluște, însă mai rar din pești. Nu fac provizii de iarnă, astfel că supraviețuirea lor în mediul natural este dependentă de accesul la hrană.

Sursa video: Facebook/Gheorghe Sfaiter

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.