Skip to main content

Victorie în lupta cu ANAF! După 12 ani de procese, Curtea de Apel Bucureşti confirmă că Alina Sperlea nu are datorii

Curtea de Apel București s-a pronunțat în procesul Alinei Sperlea împotriva Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), punând capăt unei dispute vechi de 12 ani.

În urma unei serii de atacuri politice și articole de presă comandate de contracandidații din alegerile locale, Alina Sperlea, consilier local și candidat la funcția de primar în comuna Dumbrăvița, a fost arătată cu degetul de nenumărate ori pentru o presupusă datorie fiscală de 6,9 milioane de lei către ANAF. De cele mai multe ori, aceste acuzații au fost prezentate fără a lua în considerare contextul complet al situației și fără a i se oferi oportunitatea de a-și exprima punctul de vedere.

“Am fost atacată pe nedrept. Nu a existat nicio hotărâre judecătorească definitivă care să spună că Alina Sperlea este datoare către ANAF. Bineînțeles, competitorii politici au speculat și s-au folosit pe nedrept de acest litigiu”, a declarat Alina Sperlea.

În luna martie, Curtea de Apel București a făcut lumină în acest dosar care s-a plimbat printre instanţele de judecată, vreme de 12 ani.

Magistraţii au anulat obligațiile fiscale solicitate de ANAF de la Alina Sperlea, iar această decizie confirmă angajamentul instanțelor de judecată în a asigura dreptatea în procesele fiscale. Odată cu această victorie, candidata la primăria Dumbrăvița a reușit să-și restabilească drepturile și să obțină recunoașterea legală a poziției sale, magistraţii Curții de Apel București motivând, la fila 19 din decizie, următoarele: “în aplicarea acestor considerente Curtea are în vedere faptul că în prezenta cauză instanța de control judiciar a stabilit că nu este incident un caz de fraudă din partea reclamantei, în concret fiind vorba de o practică specifică circumstanțelor de fapt și practicilor administrative din perioada în care s-au desfășurat tranzacțiile imobiliare”.

“Acest caz nu este unul izolat. În România sunt sute, poate chiar mii de asfel de cazuri. Mă bucur că am câștigat acest proces care mi-a adus mari prejudicii de imagine”, mai spune Alina Sperlea.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.