Skip to main content

Vești bune pentru timișenii care fac naveta! Un nou autobuz electric va circula pe ruta Timișoara – Becicherecu Mic – Dudeștii Noi

| Sursa de Vest | ,

Timișenii care fac naveta de la Becicherecu Mic și Dudeștii Noi până la Timișoara sau invers, vor avea condiții mai bune de transport.

Mai exact, primăriile celor trei localități au încheiat un parteneriat pentru achiziționarea unui nou autobuz electric. Acesta va circula pe linia M44, cu traseul Timișoara – stația Bastion – Becicherecu Mic – Dudeștii Noi și retur, înlocuind actualul autobuz pe diesel. În plus, vor fi cumpărate și două stații de încărcare (una cu încărcare rapidă și una cu încărcare lentă).

„Prin acest parteneriat, cele trei localități vor colabora pentru realizarea achizițiilor publice necesare, instalarea stațiilor de reîncărcare și integrarea autobuzelor electrice în flota de transport public. Scopul principal este reducerea emisiilor de carbon și promovarea unui transport ecologic în zona metropolitană Timișoara, în conformitate cu obiectivele de mediu și sustenabilitate ale Uniunii Europene”, transmite municipalitatea. 

Valoarea totală a investiției este de 3.631.968,06 lei (inclusiv TVA), bani din PNRR.

Distribuie pe rețele de socializare


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.