Skip to main content

Veste extraordinară pentru proprietarii de teren din Timișoara! Cu un simplu click, află dacă și ce pot construi și care sunt regulile urbanistice pe care trebuie să le respecte

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Primăria Timișoara a lansat platformă GIS, o hartă interactivă care oferă cetățenilor un acces rapid și simplu la informații esențiale despre oraș.

Spre exemplu, proprietarii de terenuri pot afla, cu un simplu click, dacă pot construi pe terenul lor și care sunt reglementările urbanistice aplicabile.

Noua platformă include o hartă interactivă ce oferă date complete despre imobile, parcări, monumente, date urbanistice și multe altele.

Aplicația este disponibilă AICI, iar timișorenii pot transmite feedback pentru îmbunătățiri.

Una dintre cele mai utile funcționalități ale platformei este „Extrasul de Informare Urbanistică”, un document generat instant și gratuit, fără cereri, timpi de așteptare sau drumuri la primărie.

Utilizatorii pot introduce adresa, numărul cadastral sau selecta direct un teren pe hartă, iar platforma va genera rapid informațiile necesare despre regulile urbanistice aplicabile conform Planului Urbanistic General (PUG) și hotărârilor Consiliului Local.

”Această platformă reprezintă o nouă etapă în digitalizarea serviciilor oferite cetățenilor. Transferăm către AI operațiunile care nu necesită intervenția funcționarilor. Principalul avantaj este eliminarea birocrației inutile și a timpului pierdut la ghișee, oferind în schimb acces instant la informații esențiale despre oraș. Este un exemplu concret despre cum tehnologia ne ajută să construim o administrație mai eficientă și mai accesibilă pentru timișoreni”, spune primarul Dominic Fritz.

Harta interactivă integrează multiple seturi de date din Planul Urbanistic General (PUG), imobilele și clădirile întabulate, rețeaua de parcări Timpark, zonele de protecție urbană, monumentele și siturile istorice, limitele administrative ale UAT Timișoara și Ortofotoplan.

Reprezentanții Primăriei anunță cîă pregătesc și alte instrumente care vor permite accesarea rapidă a unor servicii direct prin Contul Unic.

Printre acestea se numără emiterea de certificate de urbanism, autorizații de construire, avize de spargere. În plus, Registrul Spațiilor Verzi va fi integrat în noua platformă GIS.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Misiunea Economică și Comercială a Israelului la București și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu partenerul strategic Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează un seminar online axat pe tehnologii agricole destinate celor care cultivă legume, fructe și flori în seră, sub genericul „Tehnologii israeliene pentru sere și solarii”.
MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.