Skip to main content

Vă chinuie durerile de dinţi? S-ar putea să aveţi nevoie de un tratament de canal

De cele mai multe ori, vizitele la cabinetele stomatologice se fac atunci când apar durerile dentare, ceea ce este greşit.

O spun specialiştii, care explică faptul că de cele mai multe ori, durerea este semnul unor probleme grave.

Un exemplu în acest sens este infecţia sau chiar necrozarea nervului, ceea ce poate duce chiar la pierderea dintelui afectat.

CITEŞTE ŞI: Timișorenii rămân fără apă caldă! Colterm începe revizia tehnică pentru sezonul de iarnă

“De cele mai multe ori, durerea dentară are ca şi cauză afectarea nervului de o carie profundă,  de o traumă ocluzală, sau de tratamente inadecvate anterioare.  Durerea poate varia ca şi intensitate, de la mică, cu intermitenţe, până la severă, continuă, împiedicând pacientul să se odihnească sau să se alimenteze.  Odată ce nervul inflamat este îndepartat din canalele rădăcinilor, durerea dispare. Ceea ce urmează acestei faze, este de fapt cheia succesului unui tratament endodontic: sterilizarea eficientă a canalelor şi umplerea lor până la vârful rădăcinii, fapt care asigura <<liniştea>> pe care o caută toţi pacienţii”, explică dr. Laura Tion, de la Clinica Dr. Butaş.

Tratamentul de canal nu este deloc dureros, pentru că se efectuează sub anestezie locală. Însă, timp de 3-4 zile ar putea să apară un uşor disconfort, precum şi o sensibilitate sporită a dintelui, care însă vor dispărea în scurt timp.

dr butas02

“Sunt cazuri în care utilizarea microscopului dentar este importantă, deoarece creşte în proporţie de 90% şansa de însănătoşire ulterioară a dintelui.  Iar la noi la clinică avem un astfel de microscop de înaltă performanţă, care poate rezolva probleme dificile. Dacă un dinte infectat, în care nervul a murit, nu este tratat la timp, durerea fiind ignorată sau tratată cu antibiotic fără a urma şi un tratatment stomatologic, există riscul ca infecţia să difuzeze în spaţiile învecinate, ca de exemplu sinusul maxilar, ducând la sinuzite maxilare, sau abcese cu febră şi stare generală proastă.
Acest lucru este total contraindicat, mai ales persoanelor cu afecţiuni generale (diabet, boli renale sau reumatismale), pentru că pot afecta sănătatea în ansamblu”, mai spune dr. Tion.

La tratamentul de canal, este posibilă schimbarea culorii dintelui respective, care în timp va căpăta o culoare gălbuie, apoi se va accentua. Pentru asta însă, la Clinica Dr. Butaş din Timişoara, există o soluţie la îndemână.

CITEŞTE ŞI: Adrian Pau, deputat PSD de Timiș: „Casele de marcat cu jurnal electronic devin obligatorii”

“Soluţiile acestor discromii pot varia, în funcţie de gradul de colorare, precum şi de distrucţia ţesuturilor dentare. De cele mai multe ori, soluţia este una simpla, şi anume albirea internă a dintelui în cauză, operaţiune care este total nedureroasă şi rapidă şi scuteşte pacientul de a-şi îmbrca dintele. Alteori, coloraţia sau distrucţia este atât de puternică, încât soluţia de elecţie o reprezintă acoperirea cu o coroană dentară. Ea reda atât aspectul cromatic dorit, cât şi protecţia ţesuturilor restante”, precizează specilaiştii de la Clinica Dr. Butaş.

Cu alte cuvinte, la Clinica Dr. Butaş din Timişoara, bd. Regele Carol I, nr. 36, orice problemă se transformă într-un zâmbet frumos şi sănătos.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest invită timișorenii la un eveniment Mozart!

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită publicul la un concert simfonic dedicat marelui compozitor W. A. Mozart.