Skip to main content

UVT promovează Timișoara în marile capitale europene! Concerte și expoziții, la Londra, Madrid, Viena sau Budapesta, în luna noiembrie

Universitatea de Vest din Timișoara anunță programul unui circuit muzical de înaltă ținută, cuprinzând concerte care vor fi susținute de violonistul Alexandru Tomescu și pianista Sînziana Mircea.

Evenimentele au loc luna aceasta, în cadrul parteneriatului cu Fundația Culturală „Remember Enescu”. Acesta cuprinde o serie de evenimente de diplomație culturală marca UVT, desfășurate în anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023 în patru capitale europene în care viața culturală este vibrantă: Londra (9 noiembrie, ICR Londra), Madrid (14 noiembrie, Real Casino de Madrid), Viena (27 noiembrie, ICR Viena) și Budapesta (28 noiembrie, ICR Budapesta).

Concertele „Remember Enescu” reprezintă partea a doua a proiectului Concursului Internațional „Remember Enescu”, desfășurat la Timișoara în septembrie 2023 și vin să încurajeze educația prin muzică, dar și să promoveze creațiile muzicale ale marelui compozitor George Enescu în context european. Totodată, scopul acestui demers este de a contribui activ la crearea unei percepții pozitive universale asupra culturii și patrimoniului românesc, a valorilor, mai ales în contextul programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023.

Pe lângă seria celor patru concerte, tot în luna noiembrie vor fi organizate două expoziții, prima cuprinzând lucrări ale studenților și doctoranzilor de la Facultatea de Arte și Design din UVT (la Roma, începând din 14 noiembrie), a doua grupând fotografii dedicate Timișoarei (la Universitatea din Cadiz, în 23 noiembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României).

Diplomația culturală la nivel internațional este o contribuție aparte, pe care o aduce Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul programului dedicat anului cultural european 2023. Concertele oferite de maestrul Alexandru Tomescu, alături de valoroasa pianistă Sînziana Mircea, precum și expozițiile ce vor fi deschise la Accademia di Romania din Roma și la Universitatea din Cadiz, confirmă rolul comunității academice UVT în susținerea și promovarea internațională a valorilor europene din cultura română.„, rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.