Skip to main content

UVT promovează Timișoara în marile capitale europene! Concerte și expoziții, la Londra, Madrid, Viena sau Budapesta, în luna noiembrie

Universitatea de Vest din Timișoara anunță programul unui circuit muzical de înaltă ținută, cuprinzând concerte care vor fi susținute de violonistul Alexandru Tomescu și pianista Sînziana Mircea.

Evenimentele au loc luna aceasta, în cadrul parteneriatului cu Fundația Culturală „Remember Enescu”. Acesta cuprinde o serie de evenimente de diplomație culturală marca UVT, desfășurate în anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023 în patru capitale europene în care viața culturală este vibrantă: Londra (9 noiembrie, ICR Londra), Madrid (14 noiembrie, Real Casino de Madrid), Viena (27 noiembrie, ICR Viena) și Budapesta (28 noiembrie, ICR Budapesta).

Concertele „Remember Enescu” reprezintă partea a doua a proiectului Concursului Internațional „Remember Enescu”, desfășurat la Timișoara în septembrie 2023 și vin să încurajeze educația prin muzică, dar și să promoveze creațiile muzicale ale marelui compozitor George Enescu în context european. Totodată, scopul acestui demers este de a contribui activ la crearea unei percepții pozitive universale asupra culturii și patrimoniului românesc, a valorilor, mai ales în contextul programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023.

Pe lângă seria celor patru concerte, tot în luna noiembrie vor fi organizate două expoziții, prima cuprinzând lucrări ale studenților și doctoranzilor de la Facultatea de Arte și Design din UVT (la Roma, începând din 14 noiembrie), a doua grupând fotografii dedicate Timișoarei (la Universitatea din Cadiz, în 23 noiembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României).

Diplomația culturală la nivel internațional este o contribuție aparte, pe care o aduce Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul programului dedicat anului cultural european 2023. Concertele oferite de maestrul Alexandru Tomescu, alături de valoroasa pianistă Sînziana Mircea, precum și expozițiile ce vor fi deschise la Accademia di Romania din Roma și la Universitatea din Cadiz, confirmă rolul comunității academice UVT în susținerea și promovarea internațională a valorilor europene din cultura română.„, rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.