Skip to main content

UVT a obținut certificatul de acreditare pentru „Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic”! Acum, este oficial în rețeaua națională de infrastructuri tehnologice ReNITT

Universitatea de Vest din Timișoara anunță obținerea certificatului de acreditare, împreună cu ordinul privind acreditarea și acordarea titlului de entitate a infrastructurii ReNITT pentru „Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic”, constituit în cadrul universității, consolidând astfel angajamentul instituției față de promovarea inovației și a transferului tehnologic.

Acestă acreditare marchează un pas semnificativ în consolidarea rolului UVT ca pol de inovație în regiune și întărește capacitatea centrului de a oferi servicii de top în domeniile: Digital (Economie digitală și tehnologii spațiale), Green (Mediu și eco-tehnologii), precum și Wellbeing (Sănătate – prevenție, diagnostic și tratament avansat).

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic UVT este acum inclus oficial în rețeaua națională de infrastructuri tehnologice ReNITT, fapt ce permite universității să participe la proiecte de amploare națională și internațională, să colaboreze mai eficient cu industriile și alte entități academice și să contribuie la transferul tehnologic între universitate și sectorul privat. 

Reţeaua Naţională pentru Inovare şi Transfer Tehnologic cuprinde 50 organizaţii specifice: centre de transfer tehnologic, centre de informaţii tehnologice, incubatoarele de tehnologie şi afaceri, 4 parcuri de ştiinţă şi tehnologie.

CITT oferă o gamă largă de servicii, care includ:

-cercetare documentară și suport pentru înregistrarea mărcilor,

-sesiuni de training și informare privind proprietatea intelectuală,

-consultanță și asistență în transfer tehnologic,

-consultanță și asistență în încheierea contractelor de licențiere/cesiune a drepturilor de proprietate intelectuală,

-consultanță și asistență pentru dezvoltare durabilă și sustenabilitate,

-consultanță și asistență pentru depunerea de proiecte Orizont Europa,

-consultanță și asistență pentru promovarea științei și antreprenoriat inovativ

Pentru fiecare dintre cele trei domenii acreditate există o serie de servicii și produse inovative care sunt deja prezente în catalogul disponibil pe site-ul centrului, un catalog care este în continuă actualizare pentru a include cele mai recente rezultate ale proiectelor de cercetare, dezvoltare și inovare, desfășurate de echipele universității și ale partenerilor săi.

 „Aplicarea strategiei europene de dezvoltare a rețelelor de cercetare le solicită universităților, ca centre de cercetare, să-și dezvolte hub-uri de inovare și transfer tehnologic. UVT își asumă această viziune transformativă și se înscrie în Spațiul European al Educației și Cercetării prin acreditarea obținută pentru noul Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic. CITT deschde noi perspective de parteneriate în rețeaua europeană a proiectelor de cercetare și integrează UVT în spațiul inovării internaționale”, transmite rectorul UVT, Marilen Pirtea.

În contextul acestei noi etape, UVT își reiterează dedicarea în a sprijini și a încuraja cercetarea, inovarea și transferul tehnologic în beneficiul comunității și al partenerilor săi.

Cei interesați pot afla mai multe informații despre Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic al UVT și serviciile oferite, AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.