Skip to main content

Universitatea de Științele Vieții din Timișoara, în Metarankingul Universitar 2024! Vezi aici atuurile care au adus-o în acest top prestigios

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara se remarcă în ediția 2024 a Metarankingului Universitar, o analiză cuprinzătoare a performanțelor instituțiilor de învățământ superior din România.

Acest clasament, realizat de un grup independent de experți de la mai multe universități, ia în considerare rezultatele instituțiilor în cele mai importante rankinguri internaționale și evidențiază universitățile cu un impact academic semnificativ.

În premieră, Universitatea de Științele Vieții din Timișoara este inclusă în clasamentul național, subliniind contribuțiile sale tot mai relevante la educația și cercetarea din domeniul științelor vieții.

Alături de alte două universități nou intrate în top – Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași – instituția din Timișoara demonstrează că performanța academică poate fi extinsă și în domenii emergente sau cu o specificitate pronunțată.

Clasamentul din 2024 este deschis de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Includerea Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” în Metaranking arată un progres semnificativ în ceea ce privește racordarea acestei instituții la standardele internaționale de cercetare și educație.

Metarankingul Universitar 2024 s-a bazat pe opt rankinguri internaționale de prestigiu, incluzând Academic Ranking of World Universities (ARWU), QS – Top Universities Ranking și Times Higher Education – World University Rankings. Aceste evaluări se concentrează pe criterii precum cercetarea științifică, calitatea educației și impactul academic, oferind o imagine completă asupra poziției universităților românești pe scena globală.

Metarankingul Universitar 2024 – punctaj – poziția obținută pe baza punctajului:

1. Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – 22 – 1

    2. Universitatea din București – 21 – 2

    3. UMF „Carol Davila” București – 19 – 3

    4. Universitatea Politehnica București – 18 – 4

    5. Universitatea „Transilvania” din Brașov – 16 – 5

    6. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 15 – 6

    7. UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca – 15 – 6

    8. Academia de Studii Economice din București – 12 – 7

    9. Universitatea de Vest din Timișoara – 11 – 8

    10. Universitatea din Oradea – 10 – 9

    11. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – 9 – 10

    12. Universitatea Politehnica Timișoara – 9 – 10

    13. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași – 8 – 11

    14. UMF „Grigore T. Popa” din Iași – 8 – 11

    15. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați – 7 – 12

    16. USAMV Cluj-Napoca – 7 – 12

    17. Universitatea din Craiova – 6 – 13

    18. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 6 – 13

    19. UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș – 6 – 13

    20. Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 5 – 14

    21. UMF „Victor Babeș” Timișoara – 5 – 14

    22. UMF Craiova – 5 – 14

    23. Universitatea „Ovidius” din Constanța – 4 – 15

    24. USAMV București – 3 – 16

    25. Universitatea „Titu Maiorescu” din București – 3 – 16

    26. Universitatea „Valahia” Târgoviște – 2 – 17

    27. Universitatea din Pitești – 2 – 17

    28. Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara – 2 – 17

    29. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad – 1 – 18

    30. Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești – 1 – 18

    .31. Universitatea Tehnică de Inginerie Civilă din București – 1 – 18

    32. Universitatea Maghiară „Sapientia” din Transilvania – 1 – 18

    33. Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași – 1 – 18

    Deși se află într-un stadiu incipient al prezenței sale în acest top, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara dovedește un angajament ferm față de excelență.

    Prin inițiative educaționale inovatoare și contribuții valoroase la cercetarea științifică, universitatea se alătură instituțiilor care promovează o educație modernă, orientată spre impact social și durabilitate.

    Această recunoaștere reprezintă un imbold pentru consolidarea poziției sale în topurile academice naționale și internaționale în anii următori.

    Distribuie pe rețele de socializare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


    Alte articole

    restrictii trafic
    Anunț important pentru șoferii care tranzitează centrul orașului! Municipalitatea anunță că închiderea circulației rutiere, pentru remedierea unei avarii la o conductă magistrală de apă.
    Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică în Brazilia și Argentina, care va avea loc în perioada 30 martie-10 aprilie.
    Revolta mediului de afaceri din Timișoara, vizavi de nivelul impozitelor și taxelor locale atinge un punct maxim, mai ales după ce liberalii au propus diminuarea taxei adiționale de la 50%, la 38,5%.
    Accident cumplit, în urmă cu puțin timp, provocat de șoferul unei mașini care a intrat într-o depășire periculoasă și nu a observat la timp, un alt autorurism care încerca să vireze la stânga.
    Se apropie perioada comemorării eroilor din decembrie 1989, iar cu această ocazie, Filarmonica Banatul organizează un spectacol dramatic-simfonic, intitulat „Recviem IN MEMORIAM”, dedicat victimelor comunismului.
    România și Bulgaria vor adera la Schengen cu granițele terestre, începând cu 1 ianuarie 2025! Decizia luată în Consiliul Justiție și Afaceri Interne a fost anunțată de președinția maghiară a Uniunii Europene.
    Proiectul de hotărâre privind nivelul impozitelor și taxelor locale pentru anul 2025 continuă să stârnescă nemulțumiri, în rândul antreprenorilor, dar și a persoanelor fizice.