Skip to main content

Unic în România! Schola Cantorum Timisiensis promovează muzica veche la nivel universitar

În perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2024, se va desfășura proiectul „Schola Cantorum Timisiensis”, organizat de către Asociația „Festivalul Baroc Timișoara”, în parteneriat cu Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara (UVT).

Proiectul propus adresează nevoia acută de dezvoltare a unui cadru educațional specializat pentru interpretarea muzicii baroce la nivel universitar, inițiativă unică în România.

În contextul în care Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara a introdus recent în curriculum cursul „Orchestra Barocă”, acest proiect vizează formarea studenților în tehnicile de interpretare a muzicii vechi pe instrumente de epocă.

Pe parcursul a două zile, în 30 noiembrie și 1 decembrie 2024, cinci muzicieni de renume internațional vor susține workshopuri intensive și prezentări instrumentale, pregătind astfel tinerii muzicieni pentru interpretări de calitate și conectându-i cu experți în domeniu.

Studenții vor avea ocazia să aprofundeze tehnici autentice sub îndrumarea violonistei Katarina Aleksic, clavecinistei Jovana Topalov, violistului Miron Andres, sopranei Narcisa Brumar și a profesorului Caius Hera, coordonatorul proiectului. La finalul workshopurilor, studenții vor susține un concert de muzică barocă și vor primi diplome și premii simbolice pentru a-i încuraja să își continue studiul.

Prin facilitarea colaborărilor cu artiști din alte țări și integrarea repertoriului baroc, proiectul promovează educația și conectarea culturală internațională, contribuind astfel la creșterea ofertei culturale locale și la dezvoltarea unei comunități artistice în domeniul muzical.

Programul evenimentelor:

Sâmbătă, 30 noiembrie 2024, Sala Orpheum, FMT

10:00 – 12:00 – Masterclass

15:00 – 17:00 – Masterclass

18:00 – 20:00 – Workshop

Duminică, 1 decembrie 2024, Sala Orpheum, FMT

10:00 – 15:00 – Masterclass

18:00 – 19:00 – Concert de Muzică Barocă

Proiectul este implementat de Asociația „Festivalul Baroc Timișoara”, în parteneriat cu Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara (UVT) și este finanțat de către Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

restrictii trafic
Anunț important pentru șoferii care tranzitează centrul orașului! Municipalitatea anunță că închiderea circulației rutiere, pentru remedierea unei avarii la o conductă magistrală de apă.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică în Brazilia și Argentina, care va avea loc în perioada 30 martie-10 aprilie.
Revolta mediului de afaceri din Timișoara, vizavi de nivelul impozitelor și taxelor locale atinge un punct maxim, mai ales după ce liberalii au propus diminuarea taxei adiționale de la 50%, la 38,5%.
Accident cumplit, în urmă cu puțin timp, provocat de șoferul unei mașini care a intrat într-o depășire periculoasă și nu a observat la timp, un alt autorurism care încerca să vireze la stânga.
Se apropie perioada comemorării eroilor din decembrie 1989, iar cu această ocazie, Filarmonica Banatul organizează un spectacol dramatic-simfonic, intitulat „Recviem IN MEMORIAM”, dedicat victimelor comunismului.
România și Bulgaria vor adera la Schengen cu granițele terestre, începând cu 1 ianuarie 2025! Decizia luată în Consiliul Justiție și Afaceri Interne a fost anunțată de președinția maghiară a Uniunii Europene.
Proiectul de hotărâre privind nivelul impozitelor și taxelor locale pentru anul 2025 continuă să stârnescă nemulțumiri, în rândul antreprenorilor, dar și a persoanelor fizice.