Skip to main content

Un proiect european riscă să fie pierdut din cauza autorităților centrale! Robu vrea să depună o plângere penală

Un proiect extrem de important pentru Timișoara, finanțat de Uniunea Europeană, riscă să fie pierdut! Motivele nu țin de autoritățile locale, ci de cele centrale, motiv pentru care s-ar putea lăsa cu o plângere penală.

În proiectul european de reabilitare a malurilor Begăi, în valoare de peste 30 de milioane de lei, se specifică clar obligația Primăriei de a achiziționa cele șapte vaporașe, ce astăzi pot fi văzute la Timișoara. Cu toate acestea, ele nu funcționează decât în teste, astfel că proiectul european ar risca să fie pierdut dacă nu se rezolvă o problemă, blocată în birocrație.

Practic, ambarcațiunile nu pot naviga în regim de transport în comun din cauza faptului că nu există o structură de Administrare a Canalului Bega, entitate ce ar trebui să fie înființată de autoritățile centrale. Dar deși Primăria Timișoara a trimis mai multe adrese la Guvern și la Ministerul Transporturilor până acum nu s-a întâmplat nimic. Mai mult, situația este foarte în ceață, căci nimeni nu știe cine ar trebui să se ocupe de problemă. Tocmai din acest motiv, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, vrea să facă o plângere penală.

4060ef056202be2c8bfb16456db28342 XL

Nu știu cine sunt aceia (n.r care ar trebui să înființeze autoritatea de administrare a Canalului Bega), dar dacă nu se rezolva această problemă, care e pur birocratică, o să depun o plângere penală. Estimez că la începutul lui iunie o să recurg și la așa ceva dacă va fi cazul. Suntem în fața unor acte de boicot clar și boicot nu numai la adresa Timișoarei, căci se riscă să se piardă fonduri europene pe care noi cu greu le-am adus în România”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul Timișoarei susține că va cere organelor judiciare să cerceteze cine este de vină că vaporașele nu pot circula pe Bega, în parametrii ceruți de proiectul european implementat în orașul de pe Bega.

Noi am avut lucruri grele de făcut, de făcut ceva în teren, ne-am făcut datoria, dar acum, de atâta amar de vreme nu se poate genera o hotărâre de Guvern sau un ordin de ministru pentru a se înființa o structură de administrare a canalului navigabil Bega, mai ales că există modele, că există administrație a canalului Dunăre-Marea Neagră în țară. Este rea voință ceea ce se întâmplă și trebuie să ajungem la sesizarea organelor în drept ale statului, pentru a se cerceta fapta și a se vedea cine este de vină”, a mai explicat Robu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.