Un nou RECORD înregistrat de Aeroportul Timişoara!

Un nou record al traficului de pasageri s-a înregistrat la Aeroportul Internaţional Timişoara, în luna iulie!

Peste 160.000 de pasageri au tranzitat aeroportul într-o singură lună. Lunile de vară au făcut ca traficul la Aeroportul Internaţional din Timişoara să înregistreze cifre record. Astfel, în total, în primele 7 luni ale acestui an, 925.257 de pasageri au călătorit cu avionul spre sau de la Timişoara, cu 62% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistraţi 571.270 pasageri.

CITEȘTE ȘI: INCONȘTIENȚĂ dusă la extrem! Un șofer a fost surprins pe contrasens, pe autostrada Arad-Timișoara

Iulie 2017 a fost luna cu cei mai mulţi pasageri din istoria aeroportului: peste 160.000 de persoane au zburat de la sau spre Timişoara. Această cifră creează premisele ca la mijlocul lunii august să putem sărbători pasagerul cu numărul un milion”, a declarat directorul aeroportului, Dan Idolu.

Din estimările statistice, în perioada 12-18 august, Aeroportul Internaţional Timişoara va ajunge la cifra de 1.000.000 de pasageri în acest an, în condiţiile în care în 2016, această cifră a fost atinsă la sfârşitul lunii noiembrie. 

Dacă în 2016, în cursul primelor 7 luni au decolat şi au aterizat 7.213 curse aeriene, în 2017 – numărul acestora a crescut cu 39 %, iar companiile aeriene au operat 10.031 zboruri. Totodată, şi gradul de încărcare al aeronavei, care este un indicator foarte elocvent al eficienţei zborului (numărul de pasageri pe numărul de locuri din avion) a crescut. În medie, fiecare aeronavă a transportat în acest an 92 de persoane, faţă de 79 de persoane, cât a fost media pasagerilor pe fiecare aeronavă anul trecut în perioada ianuarie-iulie. 

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ în Timiş! Un copil a dispărut fără urmă!

Destinaţiile favorite au rămas această perioadă Bucureşti, Londra şi Munchen, însă şi cursele charter spre Antalya şi Heraklion, Palma de Mallorca, Santorini şi Zakynthos au înregistrat un număr mare de turişti care au călătorit spre destinaţii de vacanţă.

Traficul cargo a fost în creştere cu 6,3%: de la 2160 de tone transportate perioada în ianuarie-iulie 2016, în aceeaşi perioadă a anului 2017 au fost înregistrate 2295 tone.

Din această toamnă, vor fi disponibile zboruri directe din Timişoara spre Frankfurt-am-Main – un hub aerian care conectează Timişoara spre 300 de destinaţii din întreaga lume (din 29 octombrie) şi Tel Aviv (din 30 octombrie). Frankfurt-am-Main va avea o frecvenţă zilnică şi va fi legătura între Timişoara şi cel mai mare nod aerian al Europei, iar Tel Aviv (cu zboruri în zilele de luni şi vineri), va fi prima legătura între Timişoara şi o destinaţie din afara Europei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Zone verzi, spații de ralaxare, terase dar și spectacole pentru copii, teatru și muzică! Zona Sinaia din Timișoara se transformă total!

Piața Mocioni din zona Sinaia își va schimba complet înfățișarea. Municipalitatea lucrează la un proiect de regenerare urbană a zonei.

Presiune scăzută la apă, într-o localitate din județ, în primele zile ale săptămânii viitoare!

Pe 5 și 6 decembrie, între orele 9-14 se vor efectua spălări ale rețelei de distribuție din Lovrin. Pe durata lucrărilor presiunea apei va fi scăzută.

Revoltă printre pieţarii din Timișoara! Majorarea chiriilor şi noile taxe îi scot în stradă

Piețarii din Timișoara se pregătesc de proteste, după ce conducerea societății SC Piețe SA a anunțat majorarea chiriilor cu 20%, începând de anul viitor.

Tragedie pe şosea! Un om a murit, iar alţi 3 au fost grav răniţi, în această dimineaţă

Mai multe echipaje de medici, pompieri şi poliţişti au intervenit în această dimineaţă, la un accident rutier grav, în care au fost implicate o maşină şi o autoplatformă.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.