Un elev din Lugoj face cinste județului! A obținut premiul I la Olimpiada de Matematică și s-a calificat în lotul național

Un elev din Lugoj a obținut locului 1 la Olimpiada Națională de Matematică, desfașurată zilele trecute la Timișoara.

Sergiu Novac este elev în clasa a IX-a de la Colegiul Național Coriolan Brediceanu Lugoj și este pregătit de profesorul Adriana Mariș. Acesta a reușit să obțină cel mai bun rezultat și a obținut premiul I pe țară, precum și medalia de aur oferită de Societatea de Științe Matematice din România. Sergiu a mai primit un premiu pentru cea mai frumoasă /originala soluție, din partea Asociației Restauro.

De asemenea la proba de baraj (seniori) s-a clasat printre primii elevi din țară reușind astfel să se califice în lotul național (lărgit) de matematică al României. Rezultatul este cu atât mai spectaculos pentru vârsta lui ținând cont că el a concurat la baraj cu elevii claselor IX-XII .

 

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Eveniment de amploare organizat de CCIA Timiș: Adunarea Generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit cel mai important eveniment al anului din domeniul economic și anume Adunarea Generală Anuală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.