Skip to main content

Ultimele veşti despre şantierul de pe Calea Stan Vidrighin ! Când vor fi gata lucrările?

Primăria Timișoara anunţă că lucrările de pe Calea Stan Vidrighin, carea leagă Zona Industrială Buziașului de restul orașului sunt realizate în proporție de două treimi.

Autorităţile sunt mulţumite de stadiul şantierului şi spun că acesta este în avans faţă de graficul de lucrări stabilit la început.

Proiectul, în valoare 83 de milioane de lei cu TVA inclus, include înlocuirea liniilor de tramvai pe ambele sensuri de mers, pe o lungime de 1,81 km.

De asemenea se reabilitează cele patru benzi de circulație auto, se amenajează piste de biciclete şi spaţii verzi, iar iluminatul public va fi refăcut.

Investiţia prevede şi amenajarea a 10 staţii de tramvai, iar Aquatim schimbă reţeaua de apă şi canal.

Echipele STPT lucrează, de asemenea, la linia de tramvai care leagă bulevardul de sensul giratoriu Piața Gheorghe Domășneanu și vor turna beton pentru secțiunea de carosabil dintre linii.

Traficul este restricționat pe această bucată din sensul giratoriu până pe 2 august, când este estimată finalizarea lucrărilor.

Discuţiile despre reabilitarea Căii Stan Vidrighin au început pe vremea administraţiei Ciuhandu, iar în 2009 a fost aprobat primul studiu de fezabilitate.

În februarie 2020, în mandatul de primar al lui Nicolae Robu a fost revocat SF-ul vechi şi votat unul actualizat.

Lucrările efective au început în aprilie 2022 şi trebuie să fie gata până pe 30 septembrie 2024.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.