Skip to main content

Tratament inovator, pentru bolnavii de coronavirus, în stare gravă!

Marilen Pirtea

Medicii de la Spitalul Victor Babeș Timișoara au inclus în lista schemelor de tratament pentru bolnavii de COVID-19 un medicament nou.

Este vorba despre anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukină 6, medicament folosit până acum în tratarea inflamațiilor generale cronice, îndeosebi a artritei reumatoide.

CITEŞTE ŞI: Un nou record negativ! 3.186 de cazuri noi de coronavirus și 52 de decese, în ultimele 24 de ore

Sunt studii care demonstrează că acest tratament ar reduce nevoia de ventilație mecanică la pacienții infectați cu SARS COV 2 care au fost diagnosticați cu pneumonie.

Anticorpii monoclonali imită anticorpii generați de organismul uman pentru a lupta împotriva infecțiilor, iar Interleukina 6 este o proteină produsă de celulele imune ale organismului.

Tratamentul a fost administrat până acum, unui număr de aproximativ 100 de bolnavi de coronavirus.

S-a constatat că în cazul pacienților cu forme moderate și severe de boală a existat o îmbunătățire a stării de sănătate.

“Avantajul este că poate fi administrat pe secție și nu este nevoie ca pacientul să fie transferat în Terapie Intensivă, cum este în cazul plasmei sau al Remdesivirului, și atunci se degrevează Secția de Terapie Intensiva de aceste cazuri”, spune Voichița Lăzureanu, medic infecţionist.

Tratamentul se administrează în patru doze, la un interval de opt ore, pe cale intravenoasă, în diluție de ser fiziologic.

Specialiștii Spitalului Victor Babeș Timișoara spun însă că există o „fereastră de timp”, destul de redusă, pentru administrarea acestui medicament, astfel încât acesta să fie eficient.

CITEȘTE ȘI: Înfiorător! Şi-a ucis mama, apoi s-a culcat liniştit, în camera alăturată

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primăria Timișoara investește în transformarea clădirii denumită „Școala mică”, din cartierul Plopi, într-o grădiniță nouă, în care elevii timișoreni vor beneficia de condiții de învățare moderne.
După jumătate de an de când fosta administrație CJT a semnat contractul de finanțare pentru 25 de autobuze hibrid, astăzi, noul președinte al Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis, a semnat documentul pentru achiziție.
Reprezentanții Aquatim vor desfășura lucrări de spălare a bazinului de înmagazinare și a rețelelor de apă în două localități din județ, la începutul săptămânii următoare.
Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara invită publicul timișorean în cadrul programului acțiuni culturale @UMFT, care cuprinde o serie de evenimente specifice.
Agenția Universitară a Francofoniei în Europa Centrală și Orientală, în parteneriat cu Universitatea de Științele Vieții ,, Regele Mihai I” din Timișoara, a organizat cu succes prima reuniune a Cluburilor Liderilor Studenților Francofoni (CLÉF) din regiune.
Patru locuri întâi și alte două pe următoarele poziții au fost ocupate de grupul de firme Maxagro în cadrul celui mai mare eveniment ce aduce recunoaștere excelenței în afaceri: Gala „Topul Firmelor” din județul Timiș.
Mobilizare de forțe, chiar în acest moment, pe una dintre cele mai circulate șosele din vestul țării! Două tiruri s-au ciocnit violent.
Forțele de intervenție s-au mobilizat de urgență la locul unui accident rutier, petrecut cu puțin timp în urmă.