Skip to main content

Transformare radicală a unor străzi din zona centrală! Inclusiv traficul rutier va fi modificat

Mai multe străzi din zona centrală își vor schimba complet înfățișarea, dar și destinația. Unele vor fi transformate în artere pietonale, iar altele care sunt cu sens unic în momentul de față vor avea dublu sens.

Este vorba despre transformarea străzii Proclamația de la Timișoara, dar și arterele adiacente.

Primăria anunță că a fost lansată licitația pentru proiectarea zonei din cartierul Cetate.

Zona se află în acest moment într-un stadiu de degradare, care face dificil accesul pietonal pentru persoanele cu mobilitate redusă și nu este folosită la potențialul ei. Prin acest proiect va fi pus în valoare spațiul public din zona ultracentrală a Timișoarei, va fi stimulat comerțul de la nivelul parterului și va crește atractivitatea pentru turiști și vizitatori”, transmite Primăria Timișoara.

Municipalitatea mai anunță că sunt vizate următoarele măsuri, refacerea spațiului public de pe Proclamația pentru a crește traficul pietonal, regândirea traficului auto și extinderea spațiului pentru pietoni, cu posibilitatea de a include spații pentru terase, dar și insule verzi extinse în jurul arborilor.

Totodat strada Episcop Augustin Pacha va deveni spațiu pietonal, vor fi plantați arbori și vor fi montați bolarzi retractabili pentru accesul vehiculelor de intervenție.

Strada Carol Telbisz va fi reorganizată cu sens dublu pentru vehicule și o întoarcere de tip „cul-de-sac”. Totodată, zonele pietonale de pe Carol Telbisz vor fi amenajate în stilul străzii Pacha și se vor armoniza cu strada care face legătura cu Piața Sf. Gheorghe.

Pe strada Hector se va analiza posibilitatea introducerii unor insule verzi pentru arbori de talie mare, iar trotuarul se va armoniza cu finisajele din zona Bastionului Maria Theresia.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.