Skip to main content

Transformă-te în licurici! Alergi şi luminezi Timişoara

Club Sportiv Alergotura organizează vineri, 5 august, ora 20.30, ediția cu numărul VII a evenimentului Tura Licuricilor, un eveniment necompetițional de alergare.

Înscrierile la eveniment se vor închide vineri dimineața. Traseul realizat în acest an își propune să deschidă participanților străzile din zona Fabric, pentru a se bucura atât de mișcare, cât și de monumentele istorice ale zonei. În intervalul 21.30 – 22.15 șoferii sunt rugați să evite câteva tronsoane ale străzilor deschise alergătorilor.

Pentru a putea participa la Tura Licuricilor, alergătorii sunt invitați să se înscrie gratuit pe turalicuricilor.ro/inscriere și să aibă asupra lor, la start, o frontală sau o lanternă, care să fie aprinse permanent pe traseul de alergare.

Deschiderea evenimentului va avea loc în Piața Traian, la ora 20.30. Începând cu această oră se vor distribui cele 150 de tricouri special create pentru această ediție. Criteriile de acordare ale tricourilor sunt: primii participanți înscriși și sosiți la eveniment și care au asupra lor o frontală sau o lanternă.

După încălzirea de 15 minute realizată împreună cu cei de la D-Point Studio (21:30 – 21.45), organizatorii vor prezenta traseul de alergare.

Traseul din acest an își propune, pe lângă promovarea alergării ca un element al unui stil de viață sănătos, să pună în lumină zona Fabric. Astfel, el include străzi istorice din cartierul Fabric și alei din parcurile Andrei Mocioni și Regina Maria, participanții fiind invitați să lumineze în alergare și monumentele istorice din această zonă. Traseul detaliat poate fi consultat aici: turalicuricilor.ro/traseu.

Startul ediției cu numărul VII a Turei Licuricilor se va da la ora 22.00. Cei mai puțin antrenați vor avea la dispoziție 45 de minute pentru a alerga aproximativ 2,5 km. Cei mai antrenați sunt invitați să alerge două ture, respectiv 5 km.

Șoferii trebuie însă să știe că vor fi restricții de trafic în intervalul 21.30 – 22.15.

Traseul va urma în mare parte cursul canalului Bega și alei din parcuri, însă vor fi câteva tronsoane unde circulația autovehiculelor (inclusiv a mijloacelor de transport în comun) va fi restricționată, după cum urmează:

  • Strada Dacilor (între Piața Traian și Piața Badea Cârțan), în intervalul orar 21.30 – 21.50
  • Splaiul Nistrului, închidere ambele sensuri (între strada J.H. Pestalozzi și bulevardul 3 August 1919), în intervalul orar 21.40 – 22.00
  • Intersecția străzilor bulevardul 3 August 1919 și strada Dacilor din Piața Traian, între orele 21.40 și 22.15.

Tura Licuricilor în Fabric este parte a programului “AVEnturi URBane: Descoperă orașul În mișcare – AVE URBI 2022”, în cadrul apelului „Orașul în mișcare” 2022.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.