Skip to main content

Timișul a scăpat de pesta porcină africană! A fost stins și ultimul focar din județ

A fost închis și ultimul focar de pestă porcină din Timiș, cel de la Bucovăț.

Astăzi s-a reunit Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor Timiș, în cadrul căreia s-a decis stingerea focarelor de pestă porcină africană din comuna Bucovăț. Astfel, s-a stins oficial ultimul focar de pestă porcină africană din judetul Timiș. 

CITEȘTE ȘI: O fetiţă ca un înger a dispărut fără urmă! Părinţii sunt îngroziţi de ce s-ar fi putut întâmpla

Ca urmare, se ridică restricțiile sanitare veterinare privind circulația suinelor vii din zona de protecție și supraveghere impuse prin actul de declarare oficială a pestei porcine africane în data de 29 februarie.

De asemenea, se ridică restricțiile privind mișcarea suinelor pentru exploatațiile non-profesionale din zona de protecție și supraveghere,cu respectarea următoarelor condiții:

– suinele să fie identificate;- mișcarea să se facă după solicitarea avizului sanitar veterinar la DSVSA Timiș;

– întocmirea documentelor sanitare veterinare de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit de la Circumscripția Sanitară Veterinară de Asistență din comuna Remetea Mare.   

CITEŞTE ŞI: Programul de lucru al societăţii de salubritate din Timişoara, în ziua de 1 mai

În toate exploatațiile nonprofesionale cu animale din zona de protecție cât și din zona de supraveghere s-a procedat la monitorizarea, examinarea clinică, măsurarea temperaturii corporale și au fost recoltate probe de sânge pentru examenul serologic PPA de la toate suinele aflate în zona de protecție.

În urma stingerii celor trei focare  din localitățile Cadar, Mănăstirea Șag Timișeni și Bucovăț, județul Timiș devine liber de pestă porcină africană.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un bărbat din vestul țării este căutat de polițiști, după ce a dispărut de cinci zile, iar mama sa a cerut ajutorul oamenilor legii.
Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.
La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.