Skip to main content

Timișorenii, mari amatori de kebab! Alături de bucureșteni și constănțeni, au comandat cele mai multe porții, anul trecut!  

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Românii, fruntași la comenzile de kebab, depășind țări precum Polonia și Spania!

Platforma Glovo a realizat cu ocazia Zilei Internaționale a Kebabului, sărbătorită astăzi la nivel global, o analiză a comenzilor pentru acest fel de mâncare. Aproape patru milioane de kebab-uri au fost comandate de români în 2023 , țara noastră situându-se pe primul loc, din ultimul an la nivel global, din toate cele 23 de țări în care operează Glovo.

Cele mai multe sortimente de kebab au fost comandate anul trecut în București, Constanța și Timișoara. În același timp, printre orașele care au înregistrat în 2023 cea mai mare creștere a cererii de kebab comparativ cu 2022, se numără Lugojul, Sighișoara și Turda.

Când vine vorba de cel mai mare fan al kebabului, titlul îi revine unui bucureștean care a efectuat anul trecut 349 de comenzi, iar cea mai scumpă comandă îi aparține unui utilizator din Ploiești, care a comandat kebab în valoare de 1600 de lei.

În topul sortimentelor de kebab comandate de utilizatori se numără shaorma mare de pui, kebab la farfurie mare, shaorma cu carne de curcan și kebap de pui cu brânză. De asemenea, în clasamentul celor mai apreciate ingrediente se situează puiul, urmat de curcan, vită, amestec mix și falafel. Totodată, mai mult de jumătate de milion dintre comenzile de kebab sunt livrate în formatul la farfurie, cu o creștere a cererii cu 17% față de 2022.

Minutul de aur s-a înregistrat anul trecut pe 21 noiembrie, la ora 19:14, când s-au livrat peste 30 de comenzi de kebab în toată țara.

De asemenea, ziua în care au fost livrate cele mai multe comenzi din ultimele 12 luni a fost 8 martie, când s-au livrat peste 600 de porții de kebab pe oră, urmată de 12 ianuarie și 15 martie. În ceea ce privește intervalul orar, vârful comenzilor a fost înregistrat la ora 19:00, utilizatorii preferând kebabul în special pentru masa de seară. Astfel, 35% dintre comenzile din ultimul an au fost livrate în intervalul 18:00 – 21:00, în timp ce 27% dintre comenzi au fost plasate între 12:00 – 15:00.

Anotimpul preferat de români cu cele mai multe comenzi înregistrate este primăvara, luna favorită cu cel mai mare apetit pentru kebab fiind ianuarie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Transportul public cu vaporașe pe Canalul Bega va fi suspendat temporar sâmbătă, între orele 08:00 – 18:00, anunță Societatea de Transport Public Timișoara (STPT).
Un bărbat de 55 de ani a ajuns pe mâna polițiștilor de la protecția animalelor, după ce a bătut un câine cu brutalitate.
Autostrada A1 va fi închisă temporar astăzi, între nodurile rutiere Ilia și Holdea, pentru a permite trecerea unui convoi agabaritic de mari dimensiuni, cu destinația Termocentrala Mintia.
Asociația Prin Banat prin proiectul „Patrimoniu reîntregit” aduce împreună tehnologia, arta și implicarea comunitară pentru a salva și pune în valoare elemente arhitecturale aflate în pericol din patrimoniul Timișoarei.
BastionByMerlin continuă în weekendul 24–25 mai la Bastionul Theresia din Timișoara, cu două concerte live care aduc în prim-plan jazzul contemporan și rockul timișorean.
Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, lansează un atac dur la adresa liderului AUR, George Simion, pe care îl acuză că adoptă un discurs periculos, inspirat din propaganda rusă.
Investiții noi în reinventarea spațiilor urbane din Regiunea Vest. Locuitorii de aici vor beneficia de piețe publice și parcuri moderne, zone de promenadă și spații pentru relaxare, printr-un nou apel lansat în cadrul Programului Regional Vest. 
Timp de patru zile, până în 23 mai, orașul Frankfurt este centrul global al turismului de afaceri și evenimente, odată cu deschiderea oficială a IMEX Frankfurt.