Timișorenii, mari amatori de gyros! Alături de bucureșteni, orădeni și constănțeni, au comandat cele mai multe porții, în ultimele 12 luni
Românii, fruntași la comenzile de gyros, depășind capitale precum Belgrad, Sofia și Podgorița.
Platforma Glovo a realizat cu ocazia Zilei Internaționale a Gyrosului, sărbătorită anual pe 1 septembrie, o analiză a comenzilor pentru acest fel de mâncare.
Din cele peste 20 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa în care platforma Glovo este activă, România este țara cu cel mai mare consum de gyros, iar Timișoara se află pe locul 10 în topul orașelor din regiunea Europei de Sud Est în care sunt livrate cele mai multe comenzi ale preaparatului tradițional din bucătăria grecească.
Când vine vorba de cel mai mare fan al gyrosului, titlul îi revine unui constănțean, care a efectuat în ultimele 12 luni 170 de comenzi, comandând, în medie, 14 gyrosi în fiecare lună.
Cea mai scumpă comandă îi aparține unui utilizator din Suceava, care a comandat gyros în valoare de 2.000 de lei.
În ceea ce privește compoziția, gyros-ul cu carne de pui este cel mai consumat sortiment, fiind urmat de cel de porc, iar ulterior de cel mixt.
De asemenea, gyros-ul este cel mai des ales pentru masa de seară, 1 din 3 astfel de preparate fiind comandat în intervalul orar 18:00-20:00. Studiul mai arată că cele mai multe comenzi sunt înregistrate vinerea, iar peste 20% dintre ele sunt plasate pe durata weekend-ului.
Raportat la datele din ultimul an, cele mai multe comenzi de gyros sunt înregistrate în sezonul de primăvară, în mod special în luna aprilie. Cu toate acestea, pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, Glovo a înregistrat cel mai mare număr de comenzi de gyros, la nivel național.
Lasă un răspuns