Skip to main content

Timișorenii, mai aproape de orașul romantismului! Cum poți să ajungi la Veneția de pe Aeroportul din Timișoara?

De pe Aeroportul din Timișoara poți ajunge acum în orice destinație turistică!

O variantă extrem de atrăgătoare este orașul Veneția, din Italia, ridicat din apele Mării Adriatice. Acum, poți ajunge în cel mai vizitat oraș din lume, zburând din aeroportul din Timișoara până la Aeroportul Treviso. Transferurile aeroportuare de la Aeroportul Treviso către Veneţia sunt asigurate de ATVO şi, în ciuda distanţei (circa 30 de kilometri până la Veneţia), acestea sunt destul de fiabile şi eficiente ca durată a deplasării și din punctul de vedere al preţului.

O altă variantă ar fi zborurile directe către unul din aeroporturile din Italia: Milano-Bergamo, Roma, Bari, Bologna.

Cunoscut drept orașul romantismului, Veneția este una dintre cele mai populare destinații din lume.

CITEȘTE ȘI: Centura alternativă a Timișoarei formată din drumuri județene, prinde contur! Noi porțiuni de drum urmează să fie asfaltate

Principala atracție turistică este Piazza San Marco, fiind o destinație preferată atât într-un city break. Locația este renumită atât pentru că aici veți găsi trei atracții turistice într-un singur loc, dar și pentru că este într-adevăr o locație minunată care îți amintește de vorbele lui Napoleon – “Piazza San Marco este poarta de intrare în Europa!”.

O altă atracție turistică este Basilica di San Marco, o catedrală construită între anii 1063 și 1094 și care este vazută de majoritatea celor care o admiră ca simbolizând vechea legătură a Veneției cu Bizantul. Ea atrage turiștii atât pentru frumusețea exterioarelor, dar și pentru decorațiunile interioare.

Nu trebuie ratat nici Palazzo Ducale (Palatul Dogilor), situat în apropiere de Basilica din San Marco. Palatul reprezintă simbolul puterii politice și juridice a fostei Republici.

CITEȘTE ȘI: Centrul de legume-fructe va fi realizat la Tomnatic! Un pas important în acest sens a fost făcut azi

O altă atracție turistică este Torre dell’Orologio (Turnul cu Ceas din Veneția), construit între 1496 și 1506. Restaurat recent, turnul a fost redat circuitului turistic în 2009, iar acum poate fi vizitat de către cei interesați. De remarcat că tururile în turnul ceasului se finalizează cu ajungerea într-un punct de înălțime ce îți permite să ai o priveliște asupra întregii piețe San Marco, a Palatului Dogilor și a Bazilicii San Marco.

Canalele venețiene reprezintă, de altfel, o atracție turistică principală în Veneția. Și, la drept vorbind, atunci când te gândești la o vacanță în Veneția, prima imagine care îți vine în minte este cea a unei gondole condusă cu pricepere de un localnic pe canalele înguste și pe sub podurile care fac legatura cu uscatul.

De pe Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara ajungi astfel în cele mai frumoase destinații turistice, Veneția fiind una dintre locațiile care nu trebuie ratate.

Programul zborurilor este:

  • MIERCURI, DUMINICĂ: Timișoara (plecare) 13:10 – Treviso (sosire) 13:45
  • MIERCURI, DUMINICĂ: Treviso (plecare) 14:15 – Timișoara (sosire) 16:40

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.