Skip to main content

Timişoara, oraş port! Propunerea viceprimarului Cosmin Tabără care îşi doreşte construcţia unui port pe Bega

Se apropie momentul în care bugetul Timişoarei va fi pus în dezbatere publică, apoi adoptat de Consiliul Local, astfel că cei interesaţi mai pot veni cu proiecte care să fie finanţate în acest an.

Este şi cazul viceprimarului Cosmin Tabără, care anunţă că propunerea lui este realizarea unu studiu de fezabilitate pentru construcţia ulterioară a unui port pe Bega.

CITEŞTE ŞI: Se oprește apa, mâine, pe mai multe străzi din Timișoara! Aquatim recomandă consumatorilor să-și facă din timp provizii

Edilul le cere colegilor consilieri locali să sprijine acest amendament, care ar aduce Timişoarei o mulţime de avantaje economice şi nu numai.

“Una dintre propunerile pe care le susțin la bugetul local este realizarea unui Studiu de Fezabilitate pentru construcția unui Port la Timişoara. Ar fi un prim pas. Am mai spus, dar insist: când vorbim despre un port pe Bega, vorbim despre turism, economie, tineret, viitor. Canalul Bega este puțin exploatat și, din păcate, am rămas la nivelul de pe vremea Imperiului Austro-Ungar. Jalnic, nu?

Ecluze pe Bega a fost un proiect minunat anul trecut și, iată, după 70 ani s-a navigat pe Bega, trecand granița spre Serbia. Ba mai mult, trei temerari au ajuns până în Mediterana plecând cu o ambarcațiune din Timişoara. Este momentul să învățam din aceste proiecte și să punem în valoare ceea ce avem, să punem în practică.

Pentru mine, proiectul Timişoara trebuie gândit pe termen lung și nu de pe o zi pe alta. Fiindcă, dincolo de aspectul de inedit, dincolo de faptul că portul atrage după sine dezvoltarea turistică, un port pe Bega este important pentru economia orașului, fiind una dintre investițiile importante care, deocamdată, lipsesc orașului”, a scris Cosmin Tabără, pe facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.