Timișoara, gazda Olimpiadei Naționale de Religie!

Timișoara găzduiește în perioada următoare Olimpiada Națională de Religie pentru cultele romano-catolic și greco-catolic.

În perioada 25-28 aprilie, Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Liceul Teologic Romano Catolic “Gerhardinum” Timișoara, cu sprijinul partenerilor educaționali – Episcopia Romano-Catolică de Timișoara, organizează Olimpiada Națională de Religie pentru cultele romano-catolic și greco-catolic, clasele VII-XII, în limba română  – etapa națională.

Facilitarea schimbului de experiență, prezentarea și valorificarea potențialului spiritual, cultural și turistic al județului Timiș, sunt câteva din aspectele educaționale pe care le favorizează această manifestare națională. De asemenea, precizăm că vom avea ca oaspeți un număr de peste 110 elevi din clasele VII-XII,  20 profesori de religie însoțitori din țară și 20 membrii ai Comisiei Centrale de organizare și evaluare”, spune Aura Danielescu, insector școlar general al ISJ Timiș.

Deschiderea oficială a olimpiadei va avea loc marți, 25 aprilie de la ora 18.00 la Catedrala Romano-Catolică “Sfântul Gheorghe” din Timișoara.

O zi mai târziu, la Liceul Teologic Romano Catolic “Gerhardinum” Timișoara, va avea loc proba scrisă.

Joi, elevii și cadrele didactice însoțitoare, vor descoperi valoroasele elemente de spiritualitate, educație, cultură și artă pe care le oferă Timișoara și județul Timiș.

Rezultatele finale vor fi afişate joi, iar de la ora 17.00, va avea loc festivitatea de premiere în sala Consiliului Județean Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Eveniment de amploare organizat de CCIA Timiș: Adunarea Generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit cel mai important eveniment al anului din domeniul economic și anume Adunarea Generală Anuală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.