Timișoara, gazda Olimpiadei Naţionale de Muzică după 24 de ani!

Olimpiada Națională de Muzică se organizarea anul acesta la Timișoara, după 24 de ani.

Interpretare vocală, instrumentală şi studii teoretice muzicale sunt cele trei secţiuni ale Olimpiadei Naţionale.

Astfel, la Timişoara au ajuns 329 de olimpici din clasele IX – XII din întreaga ţară.

În perioada 27 – 30 aprilie zece jurii, alcătuite din cadre didatice din învăţământul preuniversitar şi universitar, vor aprecia tinerii muzicieni la secţiunile: pian, vioară, corzi grave, suflători instrumente de lemn, suflători instrumente de alamă, percuţie, canto clasic, instrumente tradiţionale, canto tradiţional şi studii teoretice muzicale.

Competiţiile, deschise publicului larg, se vor desfăşura în săli de concerte sau de spectacole de la Colegiul Naţional de Artă “Ion Vidu”, Facultatea de Muzică şi Teatru, Universitatea de Vest (sala B.C.U.T.), Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, Casa Tineretului, Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” şi Colegiul Naţional “C.D. Loga”.

Deschiderea oficială a avut loc în această dimineață, în Aula Magna a Universităţii de Vest, cu participarea Corului “Ion Românu” al Filarmonicii “Banatul”, dirijor, Iosif  Todea.

Festivitatea de premiere şi Gala Laureaţilor va avea loc duminică, 30 aprilie, de la ora 11:00, în Sala “Mihai Perian” a CNA “Ion Vidu”.

Preşedintele juriului este Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii “Banatul”.

La sfârşitul săptămânii se va desfăşura la Timişoara şi Olimpiada Naţională de Coregrafie la care participă 129 de olimpici din clasele VII – XII.

Deschiderea va avea loc sâmbătă, 29 aprilie, la ora 10:00, la Opera Română, iar Festivitatea de premiere şi Gala laureaţilor, duminică, 30 aprilie, de la ora 17:00. Preşedintele juriului Olimpiadei Naţionale de Coregrafie este maestrul coregraf Francisc Valkay. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Eveniment de amploare organizat de CCIA Timiș: Adunarea Generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit cel mai important eveniment al anului din domeniul economic și anume Adunarea Generală Anuală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.