Skip to main content

Tic-tac! Ceasul Floral din Timişoara va arăta din nou, ora exactă! Astăzi are loc Balul Florilor de Mai, la care se adună fonduri pentru acest simbol al oraşului

Repornirea Ceasului Floral din Timişoara, unic în România, este prioritatea femeilor din Clubul Lions Diamond, la evenimentul caritabil din această seară.

Balul Florilor de Mai, ajuns la cea de-a 13-a ediţie, este un exemplu de dedicaţie şi spirit umanitar prin care, în fiecare an, aduce o schimbare în bine în comunitatea de la Bega.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Zeci de persoane evacuate, după ce acoperișul unui bloc a luat foc! Pompierii au intervenit de urgență

De această dată, cele 37 de doamne din Clubul Lions Diamond şi-au propus să redea oraşului un simbol care a fost uitat de autorităţi.

“Anul acesta, în 12 mai 2023, “Balul Florilor de Mai” a fost organizat sub steaua norocoasă a cifrei 13, aducȃnd cu ea un plus de noroc, iar Clubul Lions Diamond celebrȃnd cea de-a 13 –a ediţie a acestui eveniment anual. Pentru că iubesc Timişoara şi timişorenii, doamnele din Clubul Lions Diamond, coordonate de preşedinta anului în curs, Ramona Olteanu, au ales să se dedice unui proiect important şi emblematic pentru Timişoara – repornirea ceasului floral. Aşa că, “Balul Florilor de Mai” din acest an, unul dintre evenimentele tradiţonale şi în care accentul este pus pe voluntariat, a fost destinat acestui proiect drag timişorenilor, un proiect care îşi proune să readucă la viaţă o mică parte din istoria Timişoarei”, transmite Clubul Lions Diamond Timişoara.

La ediţiile precedente ale Balului Florilor de Mai, fondurile colectate au fost investite în sănătate şi educaţie.

În 2014, Centrul Ṣcolar pentru Educaţie Incluzivă Paul Popescu Neveanu a fost dotat cu un atelier de tradiţii şi un cabinet de ergoterapie, iar în 2016, a fost achiziţionat un ecograf portabil pentru secţia de Urgenţă a Spitalului Municipal Timişoara.

Un an mai târziu, Sectia de Neonatologie de la Spitalul de Copii a fost dotată cu un monitor de oximetrie celebrală Nonin, mai mult decȃt necesar copiilor născuţi premature, iar în 2018 au fost strȃns fondurile necesare pentru achiziţionarea unui aparat EEG pentru investigarea epilepsiei la Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă.

2019 a fost un nou an dedicat tot dotărilor din sfera medicală, de această dată pentru adulţii cu probleme cardiace. Astfel, au fost strȃnse fondurile necesare achiziţionării de holtere pentru Institutul de Cardiologie şi un electrocauter pentru secţia de Chirurgie a Spitalului Victor Babeş din Timişoara.

Anul 2022 a fost, din nou, unul în care s-a pus mult suflet pentru sănătatea copiilor. Echipa Lions Diamond Timişoara a cumpărat o instalaţie de stocare a celulelor stem, pentru Secţia de Oncohematologie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Ṭurcanu”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.