Skip to main content

Teatrul German de Stat Timișoara participă la proiectul ”Relații. Reacții. Reflecții”, un demers educativ pentru tinerii de liceu

Teatrul German de Stat Timișoara participă, în parteneriat cu Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad și cu Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, la proiectul Relații.Reacții.Reflecții, un demers educativ gândit și creat pentru tinerii din liceele timișorene.

Astfel, cele trei teatre au colaborat pentru a produce un spectacol care să fie prezentat în comunitățile tinerilor într-un cadru familiar acestora, în sălile de curs/sălile de festivități, pornind de la textul Sînzianei Koenig, Boyz and Girlz. Spectacolul va fi jucat în trei limbi, română – maghiară – germană, și va aborda teme de interes pentru adolescenți. 

Prin urmare, în perioada 16 noiembrie – 11 decembrie vor avea loc 20 de reprezentații ale acestei coproducții, în 10 licee din Timișoara (Colegiul Tehnic Electrotimiș, Liceul Teoretic „Bartók Béla”, Liceul Teoretic „William Shakespeare”, Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret”, Liceul Sportiv Banatul, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Colegiul Național „Ana Aslan”, Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I”, Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”)urmate de dezbateri între liceeni și echipa artistică pe marginea temelor abordate în text, pe problematica relațiilor dintre adolescenți cu semenii lor, cu părinții, sau cu profesorii, adolescenți care încearcă să-și găsească locul în societate. 

Boyz and Girlz, povestea Sînizianei Koenig, este despre tineri rătăciți care încearcă să-și găsească drumul în lumea haotică care-i înconjoară. Cum putem iubi cu adevărat când relațiile noastre umane nu sunt conduse de o curiozitate sinceră, ci de satisfacerea unor dorințe egoiste? Aceasta este întrebarea la care spectacolul caută răspunsurile.

Regia și dramatugia de scenă: Ármin Ricz și Mark-Cristopher Demeter; Scenografia: Irina Chirilă; Dramaturgia: Sînziana Koenig

Distribuția: Yannick Becker, Vadász Bernadett, Andrei Elek, Éder Enikő, Iulia Pop-Dragoș, Ioan Peter, Oana Kun, Robert Pavicsits

În plus, proiectul aduce în atenția liceenilor, a familiilor acestora și a profesorilor, spectacolul teatrului arădean Școala și familia, după I.L. Caragiale, în regia lui Cristi Ban. Vor avea loc două reprezentații la Teatrul German de Stat Timișoara în data de 6 decembrie 2023, la ora 16.00 și la ora 19.00. Spectacolul abordează teme precum școala, educația și familia, subiecte care fac parte din problematicile lumii contemporane. De asemenea, reprezentațiile vor fi urmate de sesiuni de dezbatere între publicul prezent și echipa artistică. 

Pornind de la un demers artistic, propunem un proiect social și educativ nonformal, având menirea de a aduce tinerii în relație cu ei înșiși, cu societatea contemporană, dar și cu teatrul. Totodată, ne dorim să îi ajute să se înțeleagă pe ei înșiși, să dezvolte competențe noi este mesajul organizatorilor despre acest proiect în coproducție. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.