Skip to main content

Târg de meșteri populari și produse tradiționale, în acest sfârșit de săptămână la Muzeul Satului din Timișoara!

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara este în acest sfârșit de săptămână gazda unui eveniment mult așteptat de iubitorii de artizanat!

Șpaisul Bănățean – Târg de meșteri populari și produse tradiționale revine la Timișoara cu cea de-a XXIII-a ediție. Evenimentul are loc în perioada 23-24 septembrie.

Anul acesta participă peste 50 de meşteri populari din toată ţara, specializaţi în prelucrarea lutului, lemnului, osului, metalului, în crearea de ţesături, măşti, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumente muzicale şi nu în ultimul rând gastronomie tradiţională.

Așadar, pe lângă obiectele de artizanat pe care vor putea să le admire sau să le cumpere, vizitatorii vor putea degusta și din produsele tradiționale preparate de cei prezenți la Târg.

În plus, sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 16.00, cei prezenți la Muzeul Satului vor avea parte de un spectacol susținut de Ansamblul Artistic ”Pusta Banatului”, alături de soliștii: Carmen Popovici Dumbravă, Dumitru Stoicănescu, Cornel Brici, Cost Pălică și Costi Moroșan.

Târgului Meşterilor Populari este o manifestare care conservă tradiţiile meşteşugurilor artistice şi prilejuieşte reîntâlnirea cu cei mai reprezentativi meşteri populari din România din toate zonele etnografice ale ţării.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.