Skip to main content

Târg de meșteri populari și produse tradiționale, în acest sfârșit de săptămână la Muzeul Satului din Timișoara!

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara este în acest sfârșit de săptămână gazda unui eveniment mult așteptat de iubitorii de artizanat!

Șpaisul Bănățean – Târg de meșteri populari și produse tradiționale revine la Timișoara cu cea de-a XXIII-a ediție. Evenimentul are loc în perioada 23-24 septembrie.

Anul acesta participă peste 50 de meşteri populari din toată ţara, specializaţi în prelucrarea lutului, lemnului, osului, metalului, în crearea de ţesături, măşti, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumente muzicale şi nu în ultimul rând gastronomie tradiţională.

Așadar, pe lângă obiectele de artizanat pe care vor putea să le admire sau să le cumpere, vizitatorii vor putea degusta și din produsele tradiționale preparate de cei prezenți la Târg.

În plus, sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 16.00, cei prezenți la Muzeul Satului vor avea parte de un spectacol susținut de Ansamblul Artistic ”Pusta Banatului”, alături de soliștii: Carmen Popovici Dumbravă, Dumitru Stoicănescu, Cornel Brici, Cost Pălică și Costi Moroșan.

Târgului Meşterilor Populari este o manifestare care conservă tradiţiile meşteşugurilor artistice şi prilejuieşte reîntâlnirea cu cei mai reprezentativi meşteri populari din România din toate zonele etnografice ale ţării.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș!

RETIM Ecologic Service informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

CCIA Timiș organizează o nouă ediție a „Salonului Industriei Ușoare”, chiar înainte de Paște!

Cu ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o ediție specială a ”Salonului Industriei Ușoare”.

Criminalul de la Medicină avea discernământ când şi-a măcelărit iubita! Concluziilie psihiatrilor care l-au expertizat pe tânărul de 23 de ani

La o lună de când Andreea Morega, studentă la Universitatea de Medicnă din Timişoara, a fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit, au venit rezultatele expertizei psihiatrice ale celui care i-a curmat viaţa, la numai 21 de ani.

Sesiune de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, organizată pentru agenții economici din județ, de CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.