Skip to main content

Tabără de film, lângă Timişoara! Copiii descoperă, timp de cinci zile, toate secretele de pe platourile de filmare

TM 2024

A început Tabăra de Film, un proiect finanțat de Primăria Comunei Ghiroda, eveniment în cadrul căruia micuţii află toate detaliile despre filmare, cadre, platou de filmare, poziționarea camerelor și unghiurile de filmare.

Responsabil cu oferirea tuturor informaţiilor despre preproducție, producție și postproducție este Ovidiu Roteliuc, director de imagine la Timișoara Film Society.

În prima zi a taberei, sub îndrumarea regizorului și scenaristului,copiii au studiat scenariile și au primit rolurile în producție, bucurându-se de prima repetiție de succes.

Şcoala de film este o tabără de creație cinematografică dedicată copiilor din clasele 5-8, unde tinerii au ocazia să lucreze alături de profesioniști din domeniu, printre care:Ovidiu Roteliuc (Timisoara Film Society – operator și director imagine); Marius Lupoian (regizor), Adrian Jivan (scenarist), Florin Rogojinaru (influencer), Marko Adžić (actor) şi Cristina König (actriță).

“Prima zi a fost dedicată acomodării și întâlnirii cu echipa de creație, moment în care au fost explicate rolurile și sarcinile fiecărui participant. Copiii din Ghiroda au avut șansa să învețe despre preproducție, producție și postproducție de la Ovidiu Roteliuc, director de imagine la Timișoara Film Society, care a oferit și detalii tehnice despre filmare, cadre, platou de filmare, poziționarea camerelor și unghiurile de filmare. Sub îndrumarea regizorului și scenaristului, au studiat scenariile și au primit rolurile în producție, bucurându-se de prima repetiție de succes. Așteptăm cu nerăbdare să descoperim toate surprizele pregătite în această tabără de film. Proiectul este implementant cu ajutorul Asociației Teatru Pentru Tine și găzduit de Casa Altringen”, anunţă Primăria Ghiroda.

Pe parcursul taberei, copiii vor juca în 4 scurtmetraje cu tematica anti-bullying, care se vor filma în această perioadă.

De asemenea, vor participa la ateliere specializate, unde vor învăța despre tehnica de film, psihologia aplicată cu tematica bullying și actoria ca metodă de comunicare.

Filmele realizate vor fi proiectate ulterior în cadrul unor evenimente special dedicate, oferindu-le tinerilor creatori o ocazie pentru a-și împărtăși munca și mesajele importante cu comunitatea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Timișoara devine capitala dansului sportiv. În acest weekend găzduiește Campionatul Mondial de Dans Juniori II Standard&Timișoara Open Championship 2024, WDSF Open Standard și Latino Tineret și Adulți și DSE Children Grand Prix.
Timișorenii mai au la dispoziție mai puțin de 10 zile pentru a alege prin vot proiecte propuse de alți timișoreni și care vor fi implementate de Primăria Timișoara.
Muzeul Satului Bănățean Timișoara, va organiza în zilele de 20, 26 și 27 septembrie o serie de proiecții de filme etnografice, destinate publicului larg.
După ce săptămâna trecută președintele ales al Consiliului Județean, Alfred Simonis, anunța obținerea autorizației de desființare a stadionului Dan Păltinișanu, a venit și vestea demarării licitației pentru demolare.
Municipiul Timișoara, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea implementării proiectului „Înnoirea flotei de tramvaie – etapa I“, Cod SMIS 123654.
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, implementează un nou serviciu opțional pentru colectarea deșeurilor vegetale din Timișoara, ca parte a eforturilor Primăriei de a păstra străzile orașului curate și de a oferi cetățenilor o soluție eficientă pentru gestionarea deșeurilor verzi din gospodăriile proprii.