Surprize pentru doamne şi domnişoare, pe Aeroport! Au fost întâmpinate cu… mărţişoare!

Angajați aeroportului Timişoara au dorit să anunțe venirea primăverii, deşi afară era ger, prin oferirea de mărțișoare pasagerelor care s-au aflat în aerogară în cursul zilei de astăzi. 

Deoarece această sărbătoare specifică pentru România este marcată an de an și la Aeroport, astăzi, pasagerele care au călătorit cu avionul spre sau dinspre Timişoara, au primit cadou un mărţişor, simbol al primăverii. 

Este deja o tradiție și pentru aeroport ca în 1 Martie să oferim aceste mici simboluri doamnelor și domnișoarelor care ne trec pragul. Am dorit ca în acest an, fiind și anul centenarului dar și primul an în care mărțișorul este inclus în patrimoniul UNESCO, pasagerii să înțeleagă mai bine aceste simboluri specifice românești”, a spus directorul aeroportului, Daniel Idolu.

{gallery}martisoare pe aeroport{/gallery}

Aeroportul Internațional Timișoara promovează valorile culturale românești. Astfel, începând de astăzi, timp de două săptămâni, în zona publică a aerogării are loc o mică expoziție de mărțișoare în parteneriat cu Asociația Culturală Tradiții, Identitate și Succes.

Expoziția, numită simbolic ”Cu iubire și cu dor, ia-ți în zbor un mărțișor” prezintă o ie românească, câteva mărțișoare și o păpușă din cânepă, dar și explicații legate de simbolistica acestui dar oferit în 1 martie. 

În toţi acei ani, ca şi în mulţi care vor urma, mărţişorul va aduce  din nou bucurie. Poveşti frumoase ale oamenilor care îl crează, îl oferă şi îl poartă, vor aduce primăvara în simţiri şi în natură. El adună sufletele laolaltă, vestind despre un neam credincios, frumos şi harnic în care s-a născut o poveste de iubire, ataşament şi renaştere”, arată organizatorii expoziției.

Mărțișorul a fost inclus în patrimoniul UNESCO la finele anului trecut

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.