Skip to main content

Surpriză de proporţii pentru iubitorii operelor lui Brâncuşi! Va fi lansată o monedă omagială, odată cu închiderea expoziţiei de la Muzeul de Artă

După aproape patru luni în care s-a bucurat de un succes uriaş, expoziţia de la Timişoara a operelor lui Constantin Brâncuşi ajunge la final.

Sunt ultimele zile în care timişorenii şi turiştii mai pot admira lucrări precum Sărutul, Măiastra, Pasărea în văzduh, Domnişoara Pogany, Muza adormită, Somnul, Peștele sau Cap de copil.

Duminică, 28 ianuarie, va avea loc închiderea oficială a expoziţiei „Brâncuși: surse românești și perspective universale”, care a adunat, din septembrie până acum, aproximativ 150.000 de vizitatori.

În cadrul evenimentului va avea loc şi lansarea unei monede omagiale Constantin Brâncuşi, în prezenţa guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Moneda va fi din argint, însă deocamdată nu se cunosc detalii privind valoarea sa sau care va fi tirajul.

Ultima monedă dedicată marelui sculptor român a fost emisă în 2001 cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la naşterea artistului.

Atunci, moneda a avut o valoare de 5.000 de lei, era din aur şi a avut un tiraj de 500 de exemplare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.