Skip to main content

Succes uriaș, la concertul Corului Comunitar! Peste 2.500 de spectatori au ascultat Oda Bucuriei

Muzică de înaltă calitate, artiști de mare valoare și 300 de oameni legați prin limbajul comun al muzicii.

Este rezumatul unei seri de poveste petrecute în Parcul Rozelor, la concertul susținut de Corul Comunitar.

Peste 2.500 de spectatori s-au adunat să asculte, în premieră pentru România, un concert vocal-simfonic cu participarea muzicienilor amatori ai orașului și i-au răsplătit pe artiști cu minute în șir de urale și aplauze furtunoase.

Vocile a aproximativ 130 de timișoreni, care au învățat să cânte Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven timp de aproape jumătate de an, s-au armonizat cu cele ale artiștilor lirici din Corul „Ion Românu”, acompaniați de Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, într-un concert vocal-simfonic extraordinar dedicat Timișoarei.

La pupitrul dirijoral s-a aflat maestrul Gabriel Bebeșelea, cel care a gândit și coordonat întregul proiect.

Alături de cei aproximativ 300 de artiști profesioniști și muzicieni amatori, pe scenă s-au aflat soliști consacrați ai marilor scene ale lumii: soprana Adela Zaharia, mezzosoprana Roxana Constantinescu, tenorul Cosmin Ifrim și baritonul Șerban Vasile, care, prin vocile lor minunate, au amplificat încântarea publicului.

“Filarmonica Banatul Timișoara își arată deosebita apreciere pentru efortul și dăruirea celor care au făcut parte din Corul comunitar și au dat dovadă că pot fi adevărați artiști. În același timp, le mulțumim pentru implicare maestrului Iosif Todea – dirijorul Corului „Ion Românu” și șefilor de partide ai corului Filarmonicii Banatul Timișoara: Mihaela Codruța Niculescu – șef partidă sopran, Lucia Gligor Manga – șef partidă alto, Carol Budai – șef partidă tenor, Lucian Onița – șef partidă bas”, transmite Filarmonica Banatul.

Corul comunitar este unul dintre proiectele grandioase ale Filarmonicii Banatul Timișoara în anul în care orașul este Capitală Europeană a Culturii, și își propune să devină o tradiție în capitala Banatului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.