Skip to main content

Succes uriaș, la concertul Corului Comunitar! Peste 2.500 de spectatori au ascultat Oda Bucuriei

Muzică de înaltă calitate, artiști de mare valoare și 300 de oameni legați prin limbajul comun al muzicii.

Este rezumatul unei seri de poveste petrecute în Parcul Rozelor, la concertul susținut de Corul Comunitar.

Peste 2.500 de spectatori s-au adunat să asculte, în premieră pentru România, un concert vocal-simfonic cu participarea muzicienilor amatori ai orașului și i-au răsplătit pe artiști cu minute în șir de urale și aplauze furtunoase.

Vocile a aproximativ 130 de timișoreni, care au învățat să cânte Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven timp de aproape jumătate de an, s-au armonizat cu cele ale artiștilor lirici din Corul „Ion Românu”, acompaniați de Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, într-un concert vocal-simfonic extraordinar dedicat Timișoarei.

La pupitrul dirijoral s-a aflat maestrul Gabriel Bebeșelea, cel care a gândit și coordonat întregul proiect.

Alături de cei aproximativ 300 de artiști profesioniști și muzicieni amatori, pe scenă s-au aflat soliști consacrați ai marilor scene ale lumii: soprana Adela Zaharia, mezzosoprana Roxana Constantinescu, tenorul Cosmin Ifrim și baritonul Șerban Vasile, care, prin vocile lor minunate, au amplificat încântarea publicului.

“Filarmonica Banatul Timișoara își arată deosebita apreciere pentru efortul și dăruirea celor care au făcut parte din Corul comunitar și au dat dovadă că pot fi adevărați artiști. În același timp, le mulțumim pentru implicare maestrului Iosif Todea – dirijorul Corului „Ion Românu” și șefilor de partide ai corului Filarmonicii Banatul Timișoara: Mihaela Codruța Niculescu – șef partidă sopran, Lucia Gligor Manga – șef partidă alto, Carol Budai – șef partidă tenor, Lucian Onița – șef partidă bas”, transmite Filarmonica Banatul.

Corul comunitar este unul dintre proiectele grandioase ale Filarmonicii Banatul Timișoara în anul în care orașul este Capitală Europeană a Culturii, și își propune să devină o tradiție în capitala Banatului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.