Studenții de excepție ai UVT! S-au remarcat într-o competiție de anvergură

Un nou succes pentru studenții Facultății de Litere, Istorie și Teologie a UVT! Aceștia au fost premiați într-o importantă competiție de eseuri.

Inițiate în contextul aniversării a 150 de ani de la înființarea Facultății de Litere a Universității din București, Colocviile Naționale Studențești BeSt Letters Colloquia s-au remarcat și la actuala ediție, a IV-a (5-6 mai), prin anvergura manifestării, cinci mari secțiuni reunindu-i pe cei 96 de participanți, studenți și masteranzi de la facultățile umaniste din opt centre universitare (Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava).

Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara, participantă încă de la prima ediție, când a obținut și marele premiu, se remarcă în fiecare an prin valoarea și prestanța studenților și masteranzilor care o reprezintă. În acest an, a avut patru participanți la această importantă manifestare, trei la studii literare, sub coordonarea conf. univ. dr. Pompiliu Crăciunescu, și unul la studii lingvistice, sub coordonarea asist. univ. dr. Emina Căpălnășan.

Snejana Ung, masterandă în anul I, multiplă laureată a unor competiții studențești, a fost încununată cu Marele Premiu al BeSt Letters Colloquia pentru lucrarea Iugo-nostalgia: timp și/ sau spațiu nostalgic?, dar și cu premiul al III-lea acordat de către un juriu de profesioniști din industria cărții și, totodată, cu invitația de a deveni colaboratoare permanentă la platforma culturală online Bookaholic.ro.

De asemenea, Ramona Sas, masterandă în anul al II-lea, a obținut mențiune pentru lucrarea Hiperrealitate și extaz. O problematică postmodernă. Foarte apreciate au fost în secțiuni și lucrările studenților Oriana Samfireag, Necesitatea integrării discursului colocvial în predarea limbii române ca limbă străine, și Raul Săran, Knocking on Nobelʼs Door. Profetismul anarhic și perspectiva tridimensională în Tarantula, de Bob Dylan.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Eveniment de amploare organizat de CCIA Timiș: Adunarea Generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit cel mai important eveniment al anului din domeniul economic și anume Adunarea Generală Anuală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.