Skip to main content

Străinii descoperă România: Turismul din țara noastră se află în creștere cu peste jumătate de milion față de anul precedent

România începe să câştige tot mai mult teren, în preferinţele turiștilor străini, iar dacă anul trecut, numărul vizitatorilor a crescut cu 23%, faţă de 2022, pentru anul în curs, specialiştii din domeniu au aşteptări cel puţin la fel de mari.

La Bursa Internațională de Turism ITB Berlin 2024, cel mai important eveniment turistic B2B din lume, în centrul dezbaterii se află viitorul turismului.

România a participat cu o delegație compusă din 38 de co-expozanți, din care a făcut parte și Adrian Voican, vicepreședinte ANAT și președinte BIBI Group4Travel.

La eveniment s-a discutat despre implementarea inteligenței artificiale, deficitul forței de muncă, dar și despre turismul responsabil.

Au fost promovate oferte turistice diversificate: de la circuite culturale, gastronomice și viticole, drumeții și călătorii, până la sejururi relaxante în zone balneo sau pe riviera românească.

Ecoturismul a fost prezent prin diferite oferte care combină sportul cu turismul relaxant, alături de familie, în natură, una dintre zonele cele mai apreciate fiind Delta Dunării, tezaur unic în Europa.

În anul 2023, România a avut o creștere de 23% a turiștilor străini față de anul 2022, apropiindu-se de Slovacia și Cehia, conform statisticilor Eurostat.

Mai exact, în ţara noastră au avut ajuns, anul trecut, 520.000 de vizitatori de peste hotare, cei mai mulţi dintre ei, 218.000, din Germania.

În aceste condiţii, cei care activează în domeniul de travel estimează un trend ascendent şi în acest an.

”La jumătatea lunii iunie, România va fi gazdă pentru întâlnirea #ECTAA – The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations. Avem promisiunea unui sprijin de la “ANAT-ul european” atât pentru finanțări pe termen lung cat și pentru know how legat de tehnologie și sustenabilitate. Pe 12 iunie va avea loc la București un workshop privind garantarea pachetelor turistice. Vor fi prezentate soluții europene cu accent pe responsabilitatea turismului pentru biodiversitate și justiția climatică, cu exemple practice de soluții sustenabile, adică exact pe ceea ce s-a pus accentul la Berlin, în acest an”, spune Adrian Voican, președinte BIBI Group4Travel, vicepreședinte ANAT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.