Skip to main content

Știm ziua în care începe demolarea Stadionului Dan Păltinișanu! Momentul va fi marcat printr-un spectacol grandios

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

A rămas mai puțin de o lună până când începe procesul de demolare a vechiului stadion Dan Păltinișanu din Timișoara!

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis spune că a avut deja o întâlnire cu reprezentanții Primăriei, dar și cu constructorul, pentru stabilirea unui plan de organizare, la începerea șantierului.

Zilele trecute a fost semnat contractul cu SMZ Impex, o firmă din Cluj, care se va ocupa de lucrările de demolare, contra sumei de aproximativ 12 milioane de lei. Câștigătorul licitației are la dispoziție opt luni să pună la pământ vechea arenă și să elibere complet terenul.

Am avut în dimineața aceasta la Consiliul Județean o întâlnire cu primarul Dominic Fritz, cu viceprimarul Ruben Lațcău, cu cei de la Primărie care se ocupă de drumuri și de urbanism, cu colegii de la Consiliul Județean, pentru a identifica cele mai bune soluții pentru planul de organizare, fluxul și ieșirile din jurul stadionului, atunci când va începe demolarea. Ne așteptăm ca după jumătatea lunii februarie, undeva în jurul datei de 25 să înceapă efectiv demolarea stadionului. Am găsit înțelegere din partea Primăriei, așteptăm săptămâna viitoare avizul de Comisiei de Circulație”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis.

Liderul CJT spune însă că nu poate începe demolarea fără ca timișorenii să nu-și poată lua rămas bun de la bătrâna arenă. În acest sens, autoritățile vor să organizeze un eveniment grandios, care să imbine sportul și muzica.

Nu vrem să înceapă demolarea Stadionului Dan Păltinișanu înainte de a organiza un eveniment de despărțire. Mâine vom avea o discuție și cu cei de la Galerie, am conceput niște idei împreună cu colegii din Consiliul Județean, am discutat cu constructorul care dorește să se apuce undeva pe finalul lunii de demolare, timp suficient pentru a organiza un eveniment de despărțire, de acest simbol al orașului pentru a înlocui vechea arenă cu cel mai modern stadion din România și al doilea ca dimensiune după Arena Națională. Nu am stabilit exact ce vom face, vrem să fie o chestiune mixtă între domeniul sportiv și muzical, ne-ar place să existe și un concert de final înainte de a demola propriu zis stadionul, dar am mai adăuga ceva pe lângă acest concert pe care îl gândim. Colegii de la protocol mai au câteva idei extrem de interesante, dar să vedem dacă putem într-un termen atât de scurt să le și aplicăm”, mai spune Alfred Simonis.

Actualul stadion Dan Păltinișanu, construit în perioada anilor 1960, a fost închis în urmă cu câțiva ani și se află într-o stare precară privind rezistența construcției și nu mai prezintă siguranță în exploatare.

În locul vechiului stadion va fi ridicată o arenă nouă, prevăzută o capacitate de 30.000 de locuri și va fi al doilea cel mai mare din țară, după Arena Națională. Stadionul va avea atât facilități sportive, cât și expoziționale și de divertisment, fiind gândit pentru întreaga comunitate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Deși se folosește, în general, pentru tratarea cancerului, radioterapia poate fi utilizată și pentru un spectru heterogen de boli non-maligne.
Pompierii au fost solicitați, în această dimineață, să intervină de urgență pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o mașină.
Misiunea Economică și Comercială a Israelului la București și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu partenerul strategic Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează un seminar online axat pe tehnologii agricole destinate celor care cultivă legume, fructe și flori în seră, sub genericul „Tehnologii israeliene pentru sere și solarii”.