Skip to main content

Stâlpul din mijlocul drumului, motiv de gâlceavă politică! USR-iştii îl atacă pe Alin Nica, pentru eroarea de proiectare

O fotografie cu un stâlp de iluminat amplast fix în mijlocul drumului care leagă Timişoara de autostrada A1 prin Dumbrrăviţa a ajuns virală.

Imaginea a fost postată pe facebook de senatorul PSD, Sebastian Răducanu, alături de un mesaj ironic.

„Aparent, totul este la locul lui, de la utilaje de construcții la echipe de muncitori, mai puțin … un stâlp care se află în mijlocul drumului. L-a uitat cineva acolo sau așa este conceput proiectul, cu obstacole pentru șoferi? Poate vă faceți puțin timp și aduceți clarificări în privința acestei situații”, a scris Sebastian Răducanu pe facebook, în urmă cu patru zile.

În tot acest timp, reacţia Consiliului Judeţean Timiş, care gestionează proiectul de modernizare a drumului, a întârziat să apară.

În schimb, USR-iştii profită de ocazie pentru a-l critica pe preşedintele CJT, Alin Nica.

Vlad Şendroiu, liderul de grup al consilierilor judeţeni USR întrebă dacă este vorba despre o greşeală de proiectare, de ce nu a fost remediată.

„Alin Nica a uitat stâlpu-n drum. Atât de mare e incompetența lui. Sau poate doar atât de mult îi pasă. Lărgirea drumului de legătură Timișoara – A1 a stat degeaba timp de doi ani, pentru că Alin Nica, președintele PNL al Consiliului Județean, nu a știut cum să gestioneze un șantier de această dimensiune. Acum ne-am trezit că a uitat stâlpu-n drum, aici, aproape de intrarea în Giarmata. Este ceva de o penibilitate rară și mi-e teamă că ne va face de râs județul la nivel național. Luna trecută se lăuda cu felul în care a deblocat proiectul. Acum probabil va zice că nu-i vina lui, ci a constructorului cu care chiar el s-a lăudat”, spune Vlad Şendroiu.

Consilierul USR reaminteşte că există riscul pierderii finanţării europene, în cazul în care modernizarea drumului nu va fi gata până la finalul anului.

„După aproape 3 ani, de ce n-a fost în stare să modifice proiectul? De ce nu l-a modificat după ce a reziliat contractul cu primul constructor? De ce n-a modificat acum, cu noul constructor? De ce nu a discutat despre mutarea acestui stâlp cu finanțatorul ca să îl mute din timp și să nu ne trezim acum, cu stâlpu-n mijlocul asfaltului? Sunt multe întrebări pe care le am și i le voi adresa. Consiliul Județean riscă să piardă cea mai mare finanțare europeană din cauza incompetenței sale. Împreună cu colegii din USR am urmărit starea proiectului și am încercat să ajutăm încă din 2021. Vom continua acest lucru și sperăm de data aceasta ca avertizările noastre să fie ascultate. Nu e acceptabil ca acel stâlp să rămână acolo”, mai spune Şendroiu.


Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.