Stadionul Dan Păltinișanu va fi demolat! Ce va apărea în locul lui?

Stadionul Dan Păltinișanu va fi ras de pe fața pământului!

În locul său va apărea însă, o bază sportivă modernă. Mai exact, un stadion nou, restaurante, un mini-hotel și spații comerciale. Proiectul urmează să fie realizat de Compania Națională de Investiții, momentan însă, reprezentanții CJT au alocat o sumă din bugetul județului pentru întocmirea documentației necesare demarării lucrărilor.

Vom realiza documentația pentru un stadion nou, am alocat deja 225 de mii de lei pentru acest lucru. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu Compania Națională de Investiții se merge pe varianta unui stadion cu 31.000 de locuri, este modelul de la Craiova, este un model foarte interesant, l-am văzut în detaliu. Dacă reușim realizarea unei astfel de investiții chiar va fi una extraordinară în județul Timiș. Se va demola stadionul Dan Păltinișanu și se va construi în același loc. Nu va fi mai mic, pentru că realizarea unei astfel de investiții presupune un complex cu centre multifuncționale pentru conferințe, locație pentru cazare, un mini-hotel în cadrul complexului, spații comerciale, restaurant și tot ce presupune un astfel de complex sportiv”, spune Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Există însă și câteva probleme în ceea ce privește realizarea acestui proiect, însă președintele CJT dă asigurări că vor fi rezolvate până la demararea lucrărilor.

Pentru stadion doar banii pentru documentație provin din bugetul CJT, proiectul și execuția este responsabilitatea Companiei Naționale de Investiții. Avem și o problemă puțin mai delicată, dar o putem gestiona pentru că există o lege prin care nu avem voie să schimbăm destinația bazelor sportive. Am făcut demersurile, în momentul în care vom reuși să semnăm contractul de finanțare cu Companie Națională de Investiții se va trimite documentația la Guvern, pentru obținerea HG cu radierea stadionului Dan Păltinișan și construcția noii baze sportive”, mai spune liderul CJT.

Conducerea CJ Timiș nu poate estima momentan o dată la care lucrările vor fi gata. Însă d[ asigurări că obiectivul va fi finalizat înainte de 2021, an în care Timișoara va deveni Capitală Culturală Europeană.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentarii (7)

 • Ati inceput cu stangul…”…modelul de la Craiova…”.Nu aveti oameni cu imaginatie sau iarasi incepeti un lucru doar ca sa fie facut,fara sa tineti cont de nevoile orasului si specificul sau.Proiectul acesta e nascut mort pt ca puneti problema gresit chiar inainte sa se nasca.

 • Gargară comică! Ei nu sunt în stare să termine sala de pe Str. Podeanu sau alte proiecte mult mai mici și vorbesc despre așa ceva….Crede cine e fraier! Și dacă chiar ar fi realizabil, la ce bun un stadion??? cu o asa echipa….. 😉

 • Pepa Flavius Claudiu

  Sa dea dumnezeu sa fie adevarat si sa se realizeze proiectul.
  No timisoreni de rand si in special microbisti de fotbal ne dorim de mult un stadion nou…
  Iar daca se face si magazine in jur va fi un loc populat in permanenta nu doar la meciuti.
  Plus ca e o zona excelenta…
  Deci sa il facemmmm…

 • csizmarik alexandru

  19210 locuri si il daramam la vara! Sa reusim sa punem incalzire pe STIINTA. Pentru cei interesati vorbim la o apa cafea chiar ceaun,de luni dupa pranz.

 • csizmarik alexandru

  19210 locuri si il daramam la vara! Sa reusim sa punem incalzire pe STIINTA. Pentru cei interesati vorbim la o apa cafea chiar ceaun,de luni dupa pranz.

 • Daca tot se are in vedere un nou complex sportivilor, acest stadion sau altul in cadrul complexului, va avea pista sintetica de alerfare pentru atletism?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Sentinţă definitivă! USR-ista Aida Szilagyi este în ilegalitate! Fritz trebuie să dispună demolarea blocului construit de aceasta

Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au dat astăzi, veridictul final, în dosarul în care consiliera locală Aida Szilagyi este acuzată de vecini, că a ridicat ilegal, un bloc de locuinţe.

Pregătirile pentru deschiderea Parcului Crăciunului, în linie dreaptă!

Zeci de mii de luminițe, obiecte supradimensionate, brăduți zburători și butaforii 3D încep să prindă viață la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

„Monstruoasa coaliţie PSD-USR se extinde!” Nica vorbeşte despre o căsătorie între partide de acelaşi sex

Lupta electorală devine tot mai aprigă în localităţile conduse de primari interimari, cum este şi cazul comunei Giroc.

S-a dat din nou alarma, la Aeroportul Timişoara! Din fericire, tot pentru un exerciţiu

Aeroportul Internațional Timișoara în parteneriat cu MENSAVE, companie specializată în cursuri de prim ajutor avansate a implementat, în premieră naţională, un serviciul de prim ajutor integrat.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.