Spirite încinse în plenul CJT pe tema Sălii Polivalente! Proiectul a fost blocat de liberali
Scandalul pe tema Săli Polivalente de 16.000 de locuri, de la Giroc, a intrat într-o nouă etapă.
Plenul Consiliului Județean s-a transformat într-un câmp de bătălie între liberali și social democrați, în ceea ce privește locația viitoarei săli polivalente. Locul unde ar urma să fie construită de Compania Națională de Investiții obiectivul este, de câteva luni, motiv de dispută între Primăria Timișoara și Consiliul Județean.
Compania Națională de Investiții a cerut oficial Consiliului Județean să pună la dispoziție un teren, lucru pe care l-a și făcut în plenul de astăzi. Liberalii s-au opus, dar chiar și așa proiectul a trecut obținând numărul necesar de voturi, nu însă și cele care ar fi trebuit să se asigure că terenul va fi liber de sarcini, pentru că liberalii s-au opus. Liderul de grup Nicu Bitea, a prezentat motivele pentru care sala trebuie construită în Timișoara și nu la Giroc.
„Nu este o plăcere să intervin la acest punct pe ordinea de zi. Așa cum am spus și în comisiile reunite, nu doresc, și grupul de consilieri PNL Timiș nu dorește, să facem spectacol pe acest proiect. Noi nu am fost de acord cu introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect. Vă solicităm și solicităm Guvernului României, prin intermediul Consiliului Județean, ca sala polivalentă să fie construită pe locația propusă de Primăria Timișoara, de asemenea Primaări propune un parteneriat de 50 – 50 la sută cu CJ. Locația propusă de Primăria Timișaora a fost apreciată drept excelentă de specialiștii CNI înainte să viziteze a doua locație (…) Toate orașele mari ale României au asemenea săli pe raza lor, adică pe raza municipiilor reședință de județ. Credem că este oportun că această sală polivalentă să se construiască în Timișoara, în parteneriat cu Consiliul Județean”, a spus Nicolae Bitea.
Fostul președinte al CJT, Titu Bojin a intervenit și el în discuție și a explicat că investițiile pentru Timișoara și Timiș nu ar trebui blocate.
”Nu e bine ce se întâmplă, eu cred că toți ar trebui să fim de acord cu investițiile ce vin spre Timiș. (…) Nu cred că este cazul să dăm cu piciorul unei investiții. Nu creați o luptă surdă ca să demonstrăm cine e contra timișorenilor sau timișenilor. Ar fi păcat să nu votăm astăzi terenul de acolo, pentru că sigur tot CNI care vine cu banii o să poată să spună dacă face la Giroc sau la stadion. Dacă nu vreți să facem un pas înainte și să votăm și să creăm ambiții, același lucru se va întâmpla și când proiectul se va vota în Consiliul Local. Eu cred că ar trebui să votăm ambele proiecte și să profităm de ideea posibilității de a aduce câteva milioane de euro bune în județul Timiș”, a explicat Titu Bojin, consilier județean.
În discuție a intrevenit și consilierul PNL, Liviu Cocean care a reușit să încingă și mai tare spiritele, enervându-l pe Dobra, cu o… metaforă și comparând guvernul Grindeanu cu un tată!
„De acum, nu am să mai tac la jignirile care mi-au fost aduse. Dacă nu vreți să votați spre binele județului, poate ar trebui să părăsiți consiliul județean și să lăsați pe altcineva în loc”, i-a replicat social-democratul.
Deși majoritatea aleșilor au vorbit despre importanța dialogului între cele două instituții, CJT și Primărie, președintele Consiliului Județean a explicat la finalul ședinței că nu va mai purta nicio discuție cu Robu, până când acesta nu își va cere scuze în fața consilierilor PSD
”Am avut discuții cu Nicolae Robu și nu am avut parte decât de jigniri la adresa mea și a grupului PSD. Câtă vreme Nicolae Robu nu-și cere scuze public față de grupul PSD, nu cred că mai are rost niciun dialog, pe nicio investiție (…) Nu este un orgoliu personal, este un demers legal pentru a pune la dispoziție un teren. Municipalitatea nu va putea face același lucru, pentru că terenul nu este liber de sarcini. Dacă nu ne mișcăm, vom putea pierde investiția”, a spus șeful CJ.
Dobra va reintroduce proiectele pe ordinea de zi a viitorului plen. Administrația județeană mai are aproximativ o lună pentru a pune terenul la dispoziție către CNI, în caz contrar riscă să piardă investiția.
„Deocamdată, parte din acest proiect nu a fost aprobat. Au fost două proiecte care trebuiau să obțină două treimi, fiind proiecte de patrimoniu. Primul proiect a fost cel de demarare a procedurii, iar celelalte două proiecte erau proiecte prin care se pune terenul la dispoziție liber de sarcini. Sunt anumite suprafețe de teren moștenite (…) Cred că cu această gândire vom ajunge să nu obținem fonduri guvernamentale. Voi avea din nou discuții, sunt un adept la dialogului, dar nu accept să fiu jignit. Acum vrem să curățăm terenul, să fie viabil, s-ar putea ca CNI să ia decizia de a nu se face sala polivalentă pe teren, dar trebuie ca aceste terenuri să fie viabile”, a mai spus Călin Dobra, președintele CJ Timiș
Lasă un răspuns