Solicitanţi de azil, prinşi în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Poliţiştii de frontieră au prins la graniţă mai mulţi migranţi ce au solicitat azil politic în România, în timp ce încercau să ajungă ilegal în vestul Europei.

Patru cetăţeni străini din Congo, Camerun şi Bangladesh au încercat să iasă ilegal din România, spre Ungaria, pe la „frontiera verde”.

În cursul nopţii de 13.12.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea frontierei cu Ungaria, pe direcţia localităţii de frontieră Cenad, patru persoane care încercau să treacă ilegal frontiera în ţara vecină. Cei în cauza, doi bărbaţi şi două femei, au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, pentru cercetări”, transmit reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt din Camerun, Congo şi Bangladesh, au vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani şi sunt solicitanţi de azil în Romania. Cei patru au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei, motiv pentru care s-au deplasat pe jos, peste câmp.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele patru persoane străine urmând să fie predate unei echipe operative din cadrul Centrului de Cazare si Proceduri pentru Solicitanţii de Azil  din Timişoara, pentru luarea măsurile legale ce se impun.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.