Skip to main content

Solicitanţi de azil, prinşi în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Poliţiştii de frontieră au prins la graniţă mai mulţi migranţi ce au solicitat azil politic în România, în timp ce încercau să ajungă ilegal în vestul Europei.

Patru cetăţeni străini din Congo, Camerun şi Bangladesh au încercat să iasă ilegal din România, spre Ungaria, pe la „frontiera verde”.

În cursul nopţii de 13.12.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea frontierei cu Ungaria, pe direcţia localităţii de frontieră Cenad, patru persoane care încercau să treacă ilegal frontiera în ţara vecină. Cei în cauza, doi bărbaţi şi două femei, au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, pentru cercetări”, transmit reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt din Camerun, Congo şi Bangladesh, au vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani şi sunt solicitanţi de azil în Romania. Cei patru au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei, motiv pentru care s-au deplasat pe jos, peste câmp.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele patru persoane străine urmând să fie predate unei echipe operative din cadrul Centrului de Cazare si Proceduri pentru Solicitanţii de Azil  din Timişoara, pentru luarea măsurile legale ce se impun.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest invită timișorenii la un eveniment Mozart!

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită publicul la un concert simfonic dedicat marelui compozitor W. A. Mozart.