Societatea Colterm pregătită de iarnă doar pe hârtie! Semnal de alarmă tras de prefectul de Timiș

Prefectul de Timiș, Eva Andreaș trage un semnal de alarmă în privința pregătirii societății de termoficare, pentru sezonul rece.

Colterm a prezentat astăzi un raport în care prezintă stocurile de combustibil pentru sezonul rece 2019-2020.

Situația nu este însă una foarte bună în ceea ce privește furnizarea cărbunelui. În momentul de față societatea mai are în stoc 40.000 de tone de cărbune și trei contracte în derulare, însă cărbunele nu a ajuns încă în depozitul societății.

AMV Style: contract în derulare, valabil până în 16.09.2021, cu renegociere anuală a prețului; pentru perioada 17.09.2019 – 16.09.2020 s-a efectuat renegocierea prețului și s-a stabilit graficul de livrare, pentru 103.000 tone de cărbune.

Redolaj SRL Oradea: contract în derulare, valabil până în 31.12.2019, pentru livrarea a 100.000 tone de cărbune, începând cu luna iunie 2019; până la această dată, Redolaj SRL nu a livrat deloc cărbune, motivând prin lipsa transportului. S-au calculat penalități.

CE Oltenia: contract în derulare, valabil până în 31.08.2021, cu renegociere anuală a prețului și graficului de livrare; până la ora actuală, nu s-a reușit negocierea graficului de livrări pentru perioada contractuală 01.10.2019 – 31.08.2020”, se arată în raportul Colterm.

În ceea ce privește conbustibilul lichid, stocul de păcură este de 3.090 de tone, iar stocul de combustibil lichid ușor (CLU) este de 101 tone. De menționat este faptul că acest combustibil lichid nu mai poate fi folosit după 31 decembrie 2019.

Concluzia este că suntem pregătiți doar pe hârtie, nu suntem pregătiți cu Colterm-ul pentru la iarnă și nu știu dacă mă puteți contrazice. Rugămintea mea este haideți să încercăm să nu punem populația într-o situație critică și în anul acesta și să încercăm să găsim o soluție”, a declarat prefectul de Timiș, Eva Andreaș.

În ceea ce privește furnizorul de gaze naturale, Colterm are contract valabil cu E.On Energie, care prevede însă ca societatea să plătească gazul în avans, iar apoi este livrat. Asta din cauza problemelor pe care le-a avut societatea în relația cu E.On.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Galerie foto: S-au aprins luminile, în Parcul Botanic din Timişoara!

Peste de corpuri de iluminat au fost pornite în această seară, în Parcul Botanic din Timişoara, pentru prima dată în istoria sa.

Sentinţă definitivă! USR-ista Aida Szilagyi este în ilegalitate! Fritz trebuie să dispună demolarea blocului construit de aceasta

Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au dat astăzi, veridictul final, în dosarul în care consiliera locală Aida Szilagyi este acuzată de vecini, că a ridicat ilegal, un bloc de locuinţe.

Pregătirile pentru deschiderea Parcului Crăciunului, în linie dreaptă!

Zeci de mii de luminițe, obiecte supradimensionate, brăduți zburători și butaforii 3D încep să prindă viață la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

„Monstruoasa coaliţie PSD-USR se extinde!” Nica vorbeşte despre o căsătorie între partide de acelaşi sex

Lupta electorală devine tot mai aprigă în localităţile conduse de primari interimari, cum este şi cazul comunei Giroc.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.