Skip to main content

Situaţie fără precedent, la Timişoara! Un spital întreg este complet gol, iar cadrele medicale duc dorul pacienţilor

TM 2024

Peste 200 de cadre medicale din Timişoara au uitat cum este să îşi facă meseria, după ce întregul spital a rămas fără pacienţi.

Este vorba despre maternitatea Bega, desemnată în urmă cu două luni, să trateze doar cazurile de coronavirus.

De atunci, 20 de femei şi 3 bebeluşi au fost trataţi aici şi, rând pe rând, cu toţii s-au vindecat şi au plecat acasă.

CITEŞTE ŞI: Atenție, șoferi! Se închide traficul rutier pe o arteră circulată din centrul orașului

“Avem exact o săptămână de la ultima externare, ceea ce din punctul nostru de vedere este un lucru îmbucurător,  pentru că în specialitatea noastră, de obstetrică-ginecologie, numărul de cazuri testate este negativ, iar testarea se face la toate pacientele”, spune şeful Maternităţii Bega din Timişoara, Marius Craina.

marius craina

Fără niciun pacient, doctorii, asistentele şi infirmierii au ajuns să facă muncă administrativă.

Dimineaţa venim la spital, conform graficului, venim la ora 7:30 şi stăm 12 ore. Intrăm în fiecare salon, verificăm fiecare spaţiu. Tot mobilierul trebuie întreţinut, curăţat, de câte ori se poate”, explică Diana Luca, asistentă medicală

Cel mai greu este pentru medici. Spre exemplu, Izabela Petre, care a avut sute de paciente de-a lungul timpului, în ultima vreme nu a mai avut nici una.

Îi este dor sa îşi facă meseria pentru care s-a pregătit şi pe care o iubeşte atât de mult.

“Cel mai dor îmi este de o naştere şi de o intrare în sala de operaţie şi în sala de naştere. Chiar vorbeam şi cu domnul profesor (dr. Marius Craina – n. a.) şi îi spuneam că de două luni nu am mai pus mâna pe bisturiu. E greu. A fost o perioadă când am ştiut că asta este menirea noastră şi să le ajutăm şi pe gravidele care au fost depistate pozitiv la infecţia cu COVID – 19., adică să iasă cu bine din această perioadă, cu tratamentul adecvat şi îngrijirea specifică, doar că acum este mai greu cu spaţiile libere”, spune dr. Izabela Petre, şef de secţie Obstetrică – Ginecologie.

Acum, cu toţii spera ca lucrurile să revină la normal, iar cadrele medicale să se întoarcă la activitatea lor.

CITEŞTE ŞI: Traficanți de migranți, reținuți de polițiști, în Timiș! Transportau într-un microbuz de marfă mai mulți străini

“Având în vedere situaţia epidemiologică în Timişoara, în judeţul Timiş, dar şi pe plan naţional, noi sperăm că la începutul lunii iunie vom funcţiona ca şi celelalte secţii ale Spitalului Judeţean, adică vom deservi toate categoriile de paciente. Considerăm că este important să ne reluăm activitatea în condiţii de maximă siguranţă, ceea ce înseamnă reorganizarea personalului şi a întregului spital, astfel încât, pe măsura derulării activităţii să nu punem în pericol, prin contaminare, personalul şi pacientele”, a mai spus Marius Craina.

Până când lucrurile vor reveni la normal, cele aproape 100 de paturi din maternitatea Bega stau goale.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Timișoara devine capitala dansului sportiv. În acest weekend găzduiește Campionatul Mondial de Dans Juniori II Standard&Timișoara Open Championship 2024, WDSF Open Standard și Latino Tineret și Adulți și DSE Children Grand Prix.
Timișorenii mai au la dispoziție mai puțin de 10 zile pentru a alege prin vot proiecte propuse de alți timișoreni și care vor fi implementate de Primăria Timișoara.
Muzeul Satului Bănățean Timișoara, va organiza în zilele de 20, 26 și 27 septembrie o serie de proiecții de filme etnografice, destinate publicului larg.
După ce săptămâna trecută președintele ales al Consiliului Județean, Alfred Simonis, anunța obținerea autorizației de desființare a stadionului Dan Păltinișanu, a venit și vestea demarării licitației pentru demolare.
Municipiul Timișoara, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea implementării proiectului „Înnoirea flotei de tramvaie – etapa I“, Cod SMIS 123654.
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, implementează un nou serviciu opțional pentru colectarea deșeurilor vegetale din Timișoara, ca parte a eforturilor Primăriei de a păstra străzile orașului curate și de a oferi cetățenilor o soluție eficientă pentru gestionarea deșeurilor verzi din gospodăriile proprii.