Sirenele vor suna, astăzi, la Timișoara

| Alice TRIFU | | Lasă un comentariu

Miezul zilei va fi marcat astăzi de sunetul sirenelor!

Se împlinesc exact 27 de ani de când Timișoara a învins regimul comunist și a devenit oraș liber, cu prețul a zeci de morți și sute de răniți.

Pentru a marca acest moment deosebit, o serie de manifestări voi avea loc în orașul de pe Bega. Astfel, cel mai important, la ora 12.00 fix sirenele vor marca momentul în care Timişoara a devenit, în 20 decembrie 1989, primul oraş liber de comunism din România. În baza HCL  nr. 179/25.05.2010 s-a declarat ziua de 20 decembrie, zi de importanţă locală, ca fiind „Zi a Timişoarei”.

Mai târziu, Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 Timişoara va organiza o întâlnire a revoluționarilor.

Ziua se va încheia pe ritmuri de rock, în cadrul concertului Rock for Revolution. Pe scena din Piața Victoriei vor urca cei de la Sonatic, cei de la Pro Musica, dar și Mircea Baniciu alături de colegii di trupa Pasărea Rock.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Și tu poți fi ajutorul lui Moș Crăciun pentru ca acesta să ajungă la fiecare copil ucrainean refugiat în Timișoara!

Asociația LOGS invită timișorenii cu inima mare, să se alăture campaniei de strângere de cadouri pentru cei 320 de copii din Ucraina care locuiesc în prezent în Timișoara.

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.