Skip to main content

Și nevăzătorii pot traversa strada în siguranță, la Timișoara

Noul sistem inteligent de management al traficului ce a fost implementat la Timișoara nu a fost gândit să vină doar în sprijinul șoferilor!

Acesta trebui să  asigure și siguranța pietonilor. În acest context, un aspect important l-a reprezentat siguranța ce au probleme cu vederea.

Mai exact, acum nevăzătorii pot găsi, în majoritatea intersecțiilor din Timișoara semafoare dotate cu sisteme acustice. Acestea scot sunete atunci când culoarea semaforului este verde, astfel ca traversarea să fie facilitată.

În total, în cadrul proiectului de „traffic management” a fost montate peste 500 de astfel de dispozitive, în majoritatea zonelor din oraș.

„Au fost montate 537 de dispozitive acustice pentru nevăzători, la trecerile de pietoni. Timișoara a fost deficitară la acest capitol și aveam o datorie să rezolvăm lipsa acestor dispozitive, iar prin acest proiect am rezolvat-o aproape în întregul oraș”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Vă reamintim că în cadrul proiectului de management al traficului, 44 de intersecții au fost semaforizate, iar în alte 90 s-au modernizat semafoarele existente. Toate aceste intersecții vor fi de acum încolo monitorizate video, cu ajutorul a 230 de camere de supraveghere. De asemenea, de acum în Timișoara există 13 radare de informare și 30 de panouri de afișare. Valoarea proiectului a fost de aproximativ 24 milioane de lei, iar banii au venit de la Uniunea Europeană.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.