Skip to main content

Sesiune de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, organizată pentru agenții economici din județ, de CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.

Seminarul s-a derulat sub genericul: Norme și standarde privind producția, procesarea, comercializarea și distribuția alimentelor Măsuri de control și supraveghere a igienei și siguranței alimentare – aspecte esențiale pentru protecția sănătății consumatorilor.

Ma bucur foarte mult ca au răspuns pozitiv absolut toate instituțiile deconcentrate și că au ințeles ca mediul de afaceri are nevoie sa fie informat. Ma bucur ca mediul de afaceri a fost prezent într-un număr foarte mare. Pana acum la cele 4 seminarii, azi e al cincilea, ne-au trecut pragul peste 600 de firme, care din punctul nostru de vedere s-au dus mai bogate acasă, respectiv cu mai multe informații. Cu siguranta la controalele pe care le-au avut a scăzut procentul sancțiunilor. Dacă va aduceți aminte, după seminarul cu ISU au fost multe controale și am primit si feedback în care ni s-a spus ‘dacă nu veneam nu știam’. Nu știu se pedepsește de lege, drept pentru care fiecare om de afaceri trebuie să știe legislativă in vigoare. De aceea pentru noi este extrem de important sa ii avem alături pe specialiștii din instituțiile cu care lucram pentru a ajunge informația directa la omul de afaceri. Cu siguranță și astăzi vor fi multe întrebări pentru ca sunt supuse atenției astăzi protecția sănătății noastre, siguranța alimentelor, igiena produselor și multe altele„, spune Florica Chiriță, președintele CCIA Timiș.

Printre principalele aspecte reglementate de pachetul legislativ privind igiena alimentară se numără: condițiile de igienă în unitățile de producție și comercializare a alimentelor, implementarea buletinelor de analize și certificări de calitate, etichetarea corectă a alimentelor, controlul și monitorizarea lanțului de aprovizionare alimentară, gestionarea deșeurilor alimentare, asigurarea trasabilității alimentelor, precum și stabilirea sancțiunilor pentru nerespectarea normelor igienice.

De ce sunt benefice aceste întâlniri? Este foarte simplu. Prin întâlnirile directe cu reprezentanții societăților comerciale vedem care este relația dintre instituția pe care o coordonez și respectivele societăți în ceea ce priveste in primul rand modul in care se colaborează între mediul privat si institutiile statului. De ce spun colaborare? Daca nu exista un parteneriat, o intelegere intre cei care desfașoară activități comerciale și cei care reglementează, autorizează, înregistrează și controlează, nu o sa mergem în direcția potrivita. De asta astăzi o să fiu foarte curios daca fata de anul trecut s-a mai schimbat ceva în percepția și în realitatea legăturilor intre instituțiile de control, DSVSA Timiș și operatorii economici. Si pe langa prezentarea pe care o vom face, ca de fiecare data, pe HACCP, o sa fiu mult mai interesat de discutiile directe cu reprezentantii societatilor comerciale pentru a vedea daca in perceptia lor daca Directia SAnitar-Veterinara, prin colegii nostri, ne facem treaba cum trebuie sau sunt lucruri care nu functioneaza, din punctul lor de vedere, si pe care sa le remediem daca va fi cazul„, a spus Flavius Nicoară, director DSVSA Timiș.

Chiar de la începutul anului am avut 3 evenimente destul de grele pe care le-am gestionat foarte bine. Eu după cum știți provin din cadrul inspecției sanitare și acest domeniu de activitate mi-a prins bine in activitate de a conduce aceasta instituție. In continuare vrem sa mergem pe prevenire, dar si pe sanctiuni dacă acest lucru se va cere. Sunt mai multe tipuri de control, tematici venit de la Inspecția de Stat din București, avem acțiuni de control cu colegii de la celelalte institutii, cu DSVSA, cu ISU, cu primariile, cu Garda de Mediu, si toata colaborarea cu aceste institutii a fost de mare succes„, spune Florin Ardelean, director executiv DSP Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.