Skip to main content

Sensul giratoriu de la intersecția Centurii de Sud cu Drumul Boilor, un ghimpe în coastă! Primăria Timișoara încă n-a rezolvat problema utilităților

Centura de Sud a Timișoarei, tot mai aproape de a deveni realitate, însă nu toate problemele au fost rezolvate!

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica speră ca din iulie să se poată circula pe întregul tronson, așa cum a anunțat CNAIR.

Totodată, Nica anunță că în momentul de față se lucrează la exproprieri și la partea de relocare a utilităților în zona intersecției Centurii cu DJ 592, pe raza localității Moșnița. Aici urmează să apară un nou sens giratoriu.

Eu sper că la mijlocul verii, în iulie, să putem circula pe întreaga centură de sud a Timișoarei. Așa cum arată informațiile venite de la CNAIR și de la ministerul Transporturilor, lucrurile sunt fezabile, iar intersecția pe care Centura Timișoarei o va avea cu drumul nostru județean va transforma peisajul pentru că va apărea un nou sens giratoriu în zona de intersecție. În momentul de față se lucrează la partea exproprieri și urmează să se lucreze la relocarea de utilități, pentru că acolo este o linie de înaltă tensiune ce trebuie relocată, iar mai apoi în lunile ce vor permite intervenția cu asfalt pe teren se va realiza și partea de infrastructură rutieră efectivă la sensul giratoriu care intersectează Centura Timișoarei cu drumul județean”, spune președintele CJT, Alin Nica.

Totuși rămâne o problemă. Cea a sensului giratoriu de la intersecția Centurii Timișoara Sud cu Drumul Boilor. Mai exact, Primăria Timișoara nu a rezolvat problema utilităților în zonă, iar în cazul în care nu urgentează lucrurile, locuitorii din Moșnița ar putea rămâne cu un singur drum de acces spre Timișoara.

Avem o problemă la intersecția de la Drumul Boilor, unde într-adevăr Primăria Timișoara avea sarcina de a face exproprierile pe zona respectivă unde vine girația și de tot ceea ce înseamnă partea de utilități. Printr-o adresă pe care am făcut-o acum ceva vreme am cerut să văd în ce stadiu sunt și mi-au comunicat că partea de exproprieri a fost finalizată și urmează să rezolve problema și cu utilitățile pentru a se întâmpla și acea intersecție tip girație la Drumul Boilor. Eu sper că se va întâmpla până se va da în folosință pentru că altfel noi vom rămâne în curând cu o singură cale de acces înspre Timișoara, adică drumul județean 592. Sperăm că vor face ceea ce trebuie cei de la Primăria Timișoara și anul acesta vor grăbi cumva intensitatea lucrurilor pentru a ajunge ca acea girație să fie executată în paralel cu finalizarea centurii, poate ne și dă drumul la o variantă de circulație până în vară”, spune Florin Bucur, primarul localității Moșnița Nouă.

Centura Timișoara Sud va avea 25,69 de kilometri şi va avea următorul traseu: Calea Lugojului – Ghiroda – Moşniţa – Urseni – Giroc – Chişoda – Şag – Utvin.

De lucrările la Centura Timișoara Sud se ocupă firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, iar termenul de finalizare este luna iulie.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.