Skip to main content

Problemele de securitate în muncă, dezbătute de agenții economici din Timiș!

Noi seminarii, de maximă importanță, vor avea loc în perioada următoare la CCIAT. Următorul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Muncă și vor fi discutate probleme de securitate în muncă.

În perioada următoare vom avea două seminarii foarte importante, cu Inspectoratul Teritorial de Muncă și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat. Sunt importante pentru că în 2016 economia județului Timiș s-a clasat pe locul doi la nivel național, aș vrea să păstrăm acești indicatori și pe 2017, dar o să vedeți pe perioada seminariilor că firmele noastre au o problemă foarte mare cu forța de muncă.”, spune Florica Chiriță, directorul executiv al CCIAT.

”Codul muncii. Sănătate şi securitate în muncă. Revisal 2017” Acesta este seminarul în care inspectorii de muncă din Timiș vor răspunde întrebărilor angajatorilor din județ. Totodată în cadrul dezbaterii se vor prezenta şi interpreta noutăţile legislative şi normele metodologice de aplicare a reglementărilor în domeniul legislaţiei muncii, aspecte care ţin de evaluarea personalului, dar şi aspecte legate de sănătatea şi securitatea în muncă precum şi alte teme de interes. 

Pentru ca seminarul să fie interactiv, cu discuţii aplicate şi pragmatice, organizatorii recomandă angajatorilor să transmită în avans spețe și întrebări punctuale.

Seminarul este susţinut de: Pavel KAȘAI, inspector șef, Ileana TOMOIAGĂ, inspector șef adjunct Relații de Muncă, Anton Francisc SZASZ, inspector șef adjunct Securitate şi Sănătate în Muncă și Natalia ENII, Expert IT.

Agenții economici vor afla ca obiectivul principal al Inspectoratului de Muncă ramâne și în 2017 depistarea persoanelor care fac munca la negru, iar în domeniul securității și sănătății în muncă, obiectivul principal va fi depistarea factorilor care duc la producerea accidentelor de muncă. Desigur, această întâlnire de lucru între conducerea ITM Timiș și mediul de afaceri va clarifica foarte multe probleme, pentru că numai anul trecut am organizat 4779 de controale în societățile comerciale. Am depistat 179 de persoane care lucrează fără forme legale de angajare. Dorim să tragem un semnal de alarma de a ieși din zona muncii la gri. S-a ajuns de la zona muncii la negru la zona muncii la gri. Desigur vom avea o discuție cu angajatorii, miercuri, la Centrul de Afaceri, pentru a clarifica cu ei ce înseamnă munca la gri, și nu există, în domeniul construcțiilor, de exemplu, sa lucreze două ore. Vom discuta cu angajatorii și despre fluctuația forței de munca din județul Timiș. Constatăm că lunar ne pleacă aproape 12 mii de lucratori din Timiș și trebuie să rezolvam această problemă”, a spus Pavel Kasai, directorul ITM Timiș.

Semianrul va avea loc miercuri, 15 martie, de la ora 13.00 la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.