Skip to main content

Secția de Oncologie a Spitalului de Copii, reabilitată la cele mai înalte standarde!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Secția de transplant de celule stem din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, a fost reabilitată.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă cu sprijinul autorităţilor aşa cum ar fi fost normal, ci cu ajutorul unei asociaţii care şi-a dorit să creeze condiţii mai bune pentru micuţii grav afectaţi de boală.

Deocamdată a fost reabilitat un etaj, unde funcţionează secţia de oncologie pediatrică, a fost reabilitat. Lucrările au durat aproximativ un an, însă a fost refăcut tot, a fost recompartimentat altfel, iar acum arată mult mai bine. Saloane sunt acum cu două paturi, dotate fiecare cu grupuri sanitare, podele colorate, aparatură medicală și televizoare, pentru ca cei mici să îşi distragă atenţia de la problemele cu care se confruntă.

Tot ce s-a realizat vizează securitatea bolnavului, camere cu două paturi, maxim trei, fiecare cu acces la grupul sanitar propriu. Înainte aveam camere şi cu cinci paturi, iar grupurile sanitare erau commune. Acum avem un control al aerului care intră în încăpere, aceste aparate care purifică aerul, îl pot încălzi sau răci. Avem un control al aerului respirat. Până acum am funcţionat în condiţii relativ bune, dar nu au fost de acest calibru”, a spus doctorul Margit Șerban.

Amanajarea este un lucru extraordinar pentru noi, nu atât datorită culorilor pe care le vedeţi şi a lucrurilor frumoase din jur, deci pentru noi faptul că absolut toţi pereţii interiori au fost înlocuiţi într-o secţie în care trebuie să te fereşi mai ales de infecţii cu fungi, toate instalaţiile de încălzire, de alimentare cu apă, de canalizare, instalaţiile sanitare din băi, absolut totul a fost înlocuit. Este un lucru extraordinar ca să putem avea liniştea că aceşti pacienţi sunt izolaţi şi sunt feriţi de infecţiile dintr-un spital obişnuit”, spune Smaranda Arghirescu, şed Secţie Clinica II Pediatrie a Spitalului de Copii din Timişoara.

„Etajul pe care l-au amenajat… este o bucurie să mergi acolo, dincolo de suferința care se ascunde în spatele fiecărei uși de salon, de secție, este o bucurie să vezi cum trebuie să arate un spital modern. Copilul care vine nu neapărat să se simtă ca acasă, dar măcar să se simtă ca la grădiniță – să aibă prieteni, jucării, încurajări”, spune managerul Spitalului de Copii din Timișoara, Ovidiu Adam.

Acesta nu este singurul proiect de acest gen în care se implică Asociația Dăruiește Viață. Iar pe viitor reprezentanţii acesteia vor să amenajeze toate secţiile de oncologie pediatrică din ţară.

Acest proiect, alături de cel finalizat recent la Spitalul Clinic de Copii Brașov, este un exemplu de bune practici prin care demonstrăm că putem avea și în România spitale publice la standarde occidentale. Aici copiii bolnavi de cancer sunt acum tratați așa cum ar trebui, într-un spațiu adecvat din toate punctele de vedere. Renovarea secției Spitalului din Timișoara a însemnat recompartimentarea etajului 1 într-un mod adaptat, care să permită păstrarea numărului de paturi per total, reducerea numărului de paturi din salon, precum și includerea de grupuri sanitare. Acum ne ocupăm de renovarea și reamenajarea întregii secții de oncologie pediatrică care cuprinde etajele 2, 3 și parterul”, a declarat Carmen Uscatu, președintele Asociației Dăruiește Viață.

Valoarea totală a proiectului de renovare a întregii clinici de oncologie pediatrică este de peste 1, 5 milioane de euro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Căutări disperate pentru găsirea unei fete de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă, din comuna Variaș, județul Timiș, și nu s-a mai întors.
Timișoara găzduiește prima expoziție în România a artistului slovac Martin Piaček, începând cu data de 29 aprilie, la Kunsthalle Bega.
Doi tineri, aflați pe o bancă dintr-un parc din Timișoara, care păreau euforici, au atras atenția unui echipaj de la Poliția Locală, care a trecut imediat la legitimarea acestora.
Chirurgia este una dintre cele mai importante arme în lupta împotriva cancerului. În numeroase forme de boală oncologică, cancer de sân, de colon, pulmonar, ovarian, chiar și în cel rectal, excizia chirurgicală a tumorii primare este, de cele mai multe ori, primul pas al bătăliei cu afecțiunea neoplazică.
După ce un filmuleț în care apare vicepreședintele CJT, Alin Popoviciu, căruia Viorica de la Clejani îi cântă refrenul unei piese deocheate a devenit viral pe internet, acesta vine cu explicații publice.
Președintele PNL Timiș, Marilen Pirtea, reacționează la scandalul legat de relocarea elevilor de la Liceul Tehnic de Vest, care urmează să fie mutați în alte unități de învățământ pentru a face loc elevilor de la Colegiul „Ana Aslan”.